Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


sobota 21. 12. 2013 od  
4:10

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:7(navíc Špička OT, Řičař OT+OK, Erban OK, Hvězda TH - Gois OK, Herzán OK)
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Horák M., Novotný J., Řezníček J., Libřický Z., Špička J., Vaniš P., Denemarek L., Knížek T., Řičař D., Erban Z., Lochman J., Anděl T., Kupka P., Kouba A., Hvězda M., Pátek Š.


Střelba: 31:37 Diváků: 80 Rozhodčí: Machač - Rada, Burýšek

Již od úvodního vhazování jsme v posledním letošním utkání viděli hru plnou osobních soubojů a tvrdých střetů. Bohužel také řady chyb v obranné třetině, které hosté dokázali proměňovat. Na úvodní branku Steklíka z 6. minuty dokázal odpovědět na brankovišti důrazný Pátek. Hosté se do vedení dostali ve 14. minutě, kdy zůstal po závaru ve třetině volný na kruhu opět Steklík. Domácí se tlačili před hostující branku za vyrovnáním, ale v 17. minutě si nechali ujet Ivančice a ten zvyšoval na 1:3. V 19. minutě jsme propadli na obranné modré a Franc zvýšil náskok hostí. Spousta zákroků z obou stran na hraně byla ponechána rozhodčím nepotrestána a výsledkem po této třetině bylo několik zranění domácích hráčů (Řičař roztržený ret, Kupka naražené žebro, Erban vylomený zub).
Po událostech v první třetině bylo každému jasné, že pokud se hra nezklidní, tak se utkání snad ani nedohraje. Jasné to bohužel nebylo panu rozhodčímu, který pouze přihlížel dalším likvidačním zákrokům od obou týmů a sem tam odpískal běžné zákroky. Hosté měli na rozhranní 25. minuty výhodu přesilovky 5 na 3 a tu bezezbytku využili a po gólech Ivančice a Chudého vedli již 1:6. Ve 27. minutě se od modré trefil Libřický a snížil na 2:6. Za další minutu zdramatizoval vývoj utkání v přesilovce Lochman a že by bylo o co hrát ukázal v závěrečné minutě třetiny Knížek, když zužitkoval přihrávku Řezníčka zpoza branky a snížil na 4:6. Se závěrečným hvizdem této třetiny zcela zbytečně střelec domácí branky atakoval hostujícího hráče, ale reakce tohoto byla zcela mimo rámec zdravého rozumu. Vrhl se na domácího hráče a mlátil ho hlava nehlava, což vyvolalo další potyčky. Nechutný závěr třetiny, ale víceméně logické vyústění děje na ledě a způsobu řízení zápasu.
Do třetí třetiny jsme vinou zranění a trestů nastoupili pouze v deseti a navíc v oslabení 3 na 5. Toto oslabení jsme přestáli bez úhony, ale na další zdramatizování utkání již nebyly síly. Navíc v poslední desetiminutovce jsme vyrobili spoustu chyb a dovolili hostujícím hráčům pohodlně navyšovat skóre.

Jiří Tuček, asistent trenéra:
V první třetině zápasu jsme se dopustili řady chyb při zakládání útoků a v obranné třetině a přenechali brankovou iniciativu hostujícímu týmu. Řada hraničních zákroků byla ponechána bez odezvy a zcela zbytečně vyhrocovala situaci na ledě. V úvodu druhé třetiny hosté zužitkovali dvojnásobné vyloučení domácích a navýšili své vedení na pětibrankový rozdíl. Ke cti hráčům slouží, že i po takovémto vývoji utkání se nepoložili a třemi brankami v řadě zdramatizovali stav zápasu. Co se odehrálo po druhé siréně nelze komentovat slušnými výrazy a tak se komentáře zdržím. V závěrečné části již zbylé torzo původní sestavy na zvrat nemělo síly a po dalších chybách ještě zbytečně 4x inkasovalo.