Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
03.12.2023 - A tým

Přestřelka v Litomyšli pro domácí tým

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
neděle 3. 12. 2023 od 17:00
11:7

6:3, 3:3, 2:1

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Půlpán , 3. Jakubec (Bláha, Půlpán), 4. Dostál (Stoklasa), 10. Škvor (Půlpán, Jakubec), 12. Zahradník (Dostál), 15. Vomočil (Barkóci, Pilař), 22. Stoklasa, 26. Dostál (Edl, Zahradník), 34. Vomočil (Pilař), 48. Voříšek J. (Půlpán, Bažant), 50. Dostál (Voříšek Š, Stoklasa) – 6. Kostka (Matouš), 7. Zahradník (Sajdl), 14. Zahradník (Menyhárt, Sajdl), 21. Menyhárt (Mlateček, Netušil), 27. Drašnar T. (Drašnar J.), 27. Menyhárt (Zahradník, Sajdl), 58. Drašnar J. (Mlateček, Jušta)

Vyloučení: 4:4
Využití: 2:1
Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Vepřovský – Říha, Kopecký

Střely na branku: 45:48

Diváků: 192

Sestavy

HC Litomyšl

Filípek - Jonáš, Škvor, Zahradník, Voříšek Š., Bažant, Bláha, Švec - Vomočil, Dostál, Pilař, Barkóci, Půlpán, Stoklasa, Voříšek J., Jakubec, Edl

SK Třebechovice pod Orebem
Šimon - Veselý, Kostka, Pitsch, Mlateček, Dittrich - Drašnar J., Drašnar T., Jušta - Menyhárt, Zahradník, Sajdl - Netušil, Matouš, Javůrek

První polovinu soutěže jsme zakončili dalším zápasem na hřišti soupeře z Pardubického kraje. Domácí se ujali vedení již po 26-ti vteřinách hry, zpoza branky nachytal brankáře Půlpán. Ve 3. minutě střílel obránce mimo tři tyče, kotouč se od zadního mantinelu odrazil příhodně na hůl volného Jakubce na brankovišti. Za další minutu domácí vedli již 3:0, z kruhu střílel zpoza obránce Dostál. Následoval time-out a důrazná domluva na střídačce. V 6. minutě jsme vyhráli v útočné třetině buly a Kostka od modré prostřelil vše před sebou a snížil. Za další minutu jsme vybojovali kotouč v útočném pásmu a Sajdlovu nabídku využil na brankovišti volný Zahradník. V 10. minutě domácí proměnili přesilovou hru, střela z mezikruží vypadla Šimonovi před brankovou čáru a k dorážce se dostal nepokrytý Škvor. O pátou domácí branku se postaral od modré střílející domácí obránce Zahradník. Ve 14. minutě se opět trefil Zahradník, tentokráte ten třebechovický, když zůstal volný před brankou a s domácím brankářem si také poradil. Ihned po rozehrání ve středovém kruhu se domácí dostali do útočného pásma a střela Vomočila z vrcholku kruhu zpoza hráče skončila až v síti.
V úvodu druhé třetiny jsme měli výhodu dvojnásobné přesilové hry a tu jsme využili ke vstřelení kontaktní branky, střelu Mlatečka od modré čáry tečoval před brankou mimo dosah brankáře Menyhárt. V pokračující standardní přesilovce se trochu lacině prosadil střelou z vrcholku kruhu Stoklasa. Ve 26. minutě jsme v další početní nevýhodě ponechali v prostoru mezi kruhy volného Dostála a ten se prosadil střelou do horního růžku. Ke snížení ve 27. minutě nám pomohla chyba domácího brankáře, který vyjel na nahozený kotouč, který se poté dostal k volnému T. Drašnarovi a ten již uklízel do prázdné branky. Hned po rozehrání jsme dokázali opět skórovat, po kombinaci v útočném pásmu si s brankářem poradil z brankoviště Menyhárt. Ve 34. minutě domácí vstřelili další lacinou branku, tečí z brankoviště se prosadil Vomočil. Poté měl snížení na své holi Menyhárt, ale jeho střelu zastavila tyčka domácí branky.
V úvodu třetí třetiny jsme si vytvořili řadu slibných střeleckých příležitostí, ale dostat kotouč za brankovou čáru se nám nepovedlo. Uklidnění do domácích řad tak přinesla akce ze 48. minuty, kdy se do zakončení na brankovišti natlačil Voříšek a procedil kotouč za brankou čáru. Deset minut před koncem se trefil střelou z kruhu k protilehlé tyčce Dostál. Poslední slovo měl v 58. minutě J. Drašnar, když využil přečíslení 2 na 1 bekhendovou střelou mezi nohy domácího brankáře.


Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Po šíleném začátku, kdy jsme již ve 4. minutě prohrávali 0:3, jsme po domluvě k hráčům hru vyrovnali a i ve skóre jsme se domácím přiblížili. Bohužel přicházely další chyby, které domácí trestali dalšími brankami a vzhledem k tomu, že i domácí obrana měla den otevřených dveří, tak jsme viděli oboustranně otevřený hokej. Dát 7 branek ve venkovním utkání a nebrat žádný bod je chyba, ale dohnat ten šílený úvod utkání se nám již nepovedlo.