Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
18.10.2023 - A tým

Cenné vítězství po souboji plného přesilových her

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
středa 18. 10. 2023 od 18:00
3:7

1:1, 1:2, 1:4

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Smékal (Vondráček, Vácha), 31. Luštinec (Chytráček, Mach), 57. Vondráček (Šimoníček, Smékal) - 15. Drašnar T., 38. Veselý (Zahradník, Kostka), 40. Jušta (Wolf, Drašnar T.), 43. Zahradník (Wolf, Kostka), 44. Kostka (Wolf), 51. Zahradník (Veselý, Beránek), 60. Zahradník (Saifr)

Vyloučení: 12:13
Využití: 2:4
Oslabení: 0:1

Rozhodčí: Nedvěd - Boček, Brož

Diváků: 265

Sestavy

HC Trutnov

Holubec – Mostecký, Chaloupka, Štembera, Vácha, Junek, Křížek – Chytráček, Rada, Smékal, Luštinec, Vondráček, Šimoníček, Stojkovič, Mach

SK Třebechovice pod Orebem
Saifr - Veselý, Kostka, Samek, Mlateček, Pitsch, Souček - Wolf, Drašnar T., Jušta - Beránek, Zahradník, Bartoň - Dittrich, Drašnar J., Javůrek

Po úvodním vzájemném oťukávání se v 7. minutě rozběhla série vyloučení a dá se říct, že až do konce utkání trestná lavice na obou stranách nestíhala vychladnout. Po úvodním vzájemném vyloučení jsme v 10. minutě hráli první oslabení a od pohromy nás zachránila horní tyčka. V 15. minutě jsme v dalším oslabení dokázali vstřelit úvodní branku utkání, od vlastní modré se do úniku dostal T. Drašnar a svůj výpad dokázal nadvakrát proměnit. V té samé přesilovce se z vyrovnání radovali domácí hráči, volný Smékal se trefil z kruhu pro vhazování přesně do horního růžku. Vzápětí jsme domácím nabídli dlouhou čtyřminutovou přesilovku, ti ji nevyžili a sami si ji zkrátili nedovoleným zákrokem.
Také druhá třetina přinesla řadu vyloučení na obou stranách za zbytečné fauly. Domácí tým v polovině utkání dokázal proměnit jednu z početních výhod a ujal se vedení. Z kruhu pro vhazování se skrze bránícího hráče trefil přesně do horního růžku Luštinec. Ve 38. minutě nám domácí tým nabídl minutovou přesilovku 5 na 3 a tu jsme dokázali využít ke srovnání stavu. Po nahození kotouče od modré na branku se dorážkou z brankoviště prosadil Veselý. V pokračující standardní přesilovce jsme sice již neskórovali, ale ještě než se zapojil navrátilec z trestné lavice do hry, tak jsme předvedli asi nejhezčí akci zápasu, kdy rychlou kombinaci na jeden dotek zakončoval střelou z první do poloprázdné branky volný Jušta.
V úvodu třetího dějství jsme hráli dvě po sobě jdoucí přesilové hry 5 na 3 a obě jsme dokázali proměnit. Nejdříve se trefil střelou do horního růžku Zahradník, poté těsně před koncem dvojnásobné výhody využil clony před brankářem Kostka. Následně jsme nabídli dvě početní výhody domácímu týmu, ale obrana v čele se spolehlivě chytajícím Saifrem obě oslabení přestála bez úhony. V 51. minutě zafungovala opět naše přesilovka, po nahození od modré se dorážkou z brankoviště trefil Zahradník. Následovala, jak jinak, další vyloučení na obou stranách, při hře 4 na 4 se vytáhl výstavním zákrokem lapačkou Saifr a udržel tak náskok do závěru zápasu. V 57. minutě se přesto domácí radovali ze snížení, po ukončené přesilovce se k několika dorážkám na brankovišti dostal volný Vondráček. V samotném závěru se Trutnov odhodlal ke hře bez brankáře, pár náznaků šancí zlikvidoval Saifr a dokonce si připsal i asistenci při brance Zahradníka, který se z vlastní třetiny trefil do opuštěné klece a završil tak svůj hattrick.




Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Konečně jsme dokázali bodovat ve venkovním utkání s týmem z horní poloviny soutěže a tak se zápas hodnotí určitě lépe. Také dnes jsme se nevyvarovali spoustě vyloučením, ale kolektivním výkonem jsme řadu oslabení ubránili a poté sami rozhodli v nabídnutých přesilovkách. Myslím, že zodpovědná hra celého týmu, spousta zablokovaných střel, výkon brankáře Saifra a střelecké probuzení Zahradníka byly faktory, které rozhodly o našem vítězství, kterého si velmi vážíme.