Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
15.10.2023 - A tým

V Nové Pace jsme dvoubrankové vedení neudrželi, rozhodly přesilovky

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
neděle 15. 10. 2023 od 17:00
5:3

0:2, 2:0, 3:1

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 26. Kotyza (Nevyhoštěný, Had), 32. Nevyhoštěný (Brokeš), 43. Strnad (Vrba, Horyna), 46. Nevyhoštěný (Brokeš, Kotyza), 55. Dvořák (Hnik, Malík) - 7. Veselý (Wolf, Kostka), 13. Bartoň (Matouš, Mlateček), 59. Menyhárt (Sajdl, Souček)

Vyloučení: 2:7 navíc Netušil (TE) OT+OK
Využití: 2:0
Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Veinfurter – Rezek, Šesták

Střely na branku: 41:21

Diváků: 234

Sestavy

BK Nová Paka

Krinwald – Najman, Kotyza, Suvorov, Šípek, Vrba, Fišar, Had – Strnad, Mach, Nevyhoštěný, Malík, Dvořák, Hric, Nezbeda, Horyna, Brokeš, Trejbal, Foerster, Hnik

SK Třebechovice pod Orebem
Šimon - Veselý, Kostka, Samek, Mlateček, Souček, Kellner - Wolf, Drašnar T., Jušta - Netušil, Matouš, Bartoň - Menyhárt, Drašnar J., Sajdl - Zahradník

V úvodní pětiminutovce měl domácí tým více ze hry a jen těžce jsme se dostávali z vlastní třetiny. Povedlo se to až v 7. minutě a hned jsme se radovali z vedoucí branky. Při hře 4 na 4 se po rychlém výpadu do útočného pásma trefil z levého kruhu přesně k tyčce Veselý. Ve 13. minutě jsme se radovali znovu, tentokráte se po závaru v útočném pásmu trefil přesně Bartoň. V závěru třetiny jsme přestáli oslabení, několika jistými zákroky se předvedl Šimon v hostující brance.
Stejně jako v první třetině vypadal úvod druhého dějství. Převaha domácího týmu přinesla nejdříve šanci, kdy nás zachránila tyčka branky a následně dvě naše vyloučení a více než půlminutovou přesilovku domácího týmu 5 na 3. Tu jsme sice přestáli bez úhony, ale 8 vteřin před návratem druhého hříšníka se po křížném pasu opřel do střely z kruhu volný Kotyza a snížil na 1:2. Ve 29. minutě bylo proti nám nařízeno trestné střílení, Šimon změnu stavu nepřipustil. Ve 32. minutě již ani on nestačil zasáhnout, po rychlém výpadu do útočného pásma využil přečíslení střelou z mezikruží Nevyhoštěný. V dalším průběhu této třetiny jsme již branku neviděli, také vinou řady oboustranných nepřesností a rozkouskovanou hrou.
Také úvod třetí třetiny přinesl tlak domácího týmu a ve 43. minutě otočení stavu. Nedokázali jsme dostat kotouč ze třetiny a následné nahození od modré tečoval před brankou Strnad. Ve 45. minutě jsme dostali první výhodu přesilové hry, s tou jsme ale naložili velmi prachbídně a místo vyrovnání jsme opět inkasovali. Nejdříve jsme nechali ujet do samostatného úniku Hnika, toho Šimon vychytal, ale vzápětí jsme si nechali ujet dokonce dvojici domácích hráčů a ti touto nabídkou nepohrdli, po nabídce mezi kruhy nezaváhal Nevyhoštěný. Ve 48.minutě jsme měli velkou šanci na snížení při přečíslení 3 na 1, Jušta ale beton domácího brankáře nepřehodil. Pět minut před koncem třetiny dokázal domácí tým proměnit další přesilovku, tečí kotouče před brankářem se prosadil Dvořák. V 59. minutě jsme ještě zdramatizovali závěr utkání, dorážkou z brankoviště se trefil Menyhárt. Na více jsme ale již síly nenašli a domácí tým získal další tři body do tabulky a vrátil se do čela tabulky.




Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Dnes jsme v první třetině získali dvoubrankové vedení, ale vlastní nedisciplinovaností jsme takto dobře rozehraný zápas ztratili. Ve třetí třetině jsme si za nepříznivého stavu vypracovali pár šancí na vyrovnání, v zakončení jsme byli ale nepřesní a nedůrazní. Šanci na nějaký zisk nám dával benjamínek v brance Šimon, chytil i trestné střílení, ale dnes se rozhodovalo v přesilovkách a ty měl soupeř.