Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
20.10.2021 - A tým

Drama rozhodnuto 7 vteřin před koncem prodloužení

Krajská liga mužů
středa 20. 10. 2021 od 18:00
2:3p

0:0, 2:1, 0:1 - 0:1

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 31. Wolf (Jušta, Hanousek), 36. Menyhárt (Wolf) - 30. Řezníček (Prouza, Králík), 50. Steklík (Králík), 65. Havrda (Řezníček)

Vyloučení: 5:2
Využití: 0:0
Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Pecha - Šesták, Karlík

Střely na branku: 32:33

Diváci: 80

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Kouba - Kostka, Hanousek, Plíhal, Mlateček, Dittrich, Podzimek - Matouš, Drašnar T., Šeda - Wolf, Menyhárt, Jušta - Kudr, Drašnar J., Javůrek - Labuť

HC Náchod
Bláha - Steklík, Verner, Králík, Lelek, Drbal, Jičínský - Haklička, Řezníček, Vaňát, Červíček, Škoda, Vondřejc, Šrenk, Rojšl, Kubasa, Prouza, Havrda, Zeman

Hned od začátku utkání jsme převzali iniciativu a několikrát vážně ohrozili hostujícího gólmana. Zkušený Bláha byl ale bezchybný. Naši iniciativu přerušila až přesilovka hostí na konci čtvrté minuty. Jen co jsme se početní výhodě hostí ubránili, poslal nás sudí do oslabení dalšího a tentokrát opravdu zbytečného. Nutno podotknout, že oprávněně. Opět jsme dobře bránili a soupeř mnoho střel na naši svatyni nevyslal. Ve druhé části se hra vyrovnala a hosté začali více zlobit. Dokonce se jim podařilo vsítit branku, která byla docílena vysokou holí. Tak vysokou, že to nikdo s týmu hostí nerozporoval. Ke konci třetiny nás mladý tým Náchoda začal mírně přebruslovat , přesto se po krásné individuální akci do zakončení dostal náš Pepa Wolf. Své kvality mohl potvrdit několik vteřin před koncem i náš ochránce svatyně Štěpán Kouba.

I druhou třetinu jsme začali aktivně a měli několik pěkných šancí, nicméně po zbytečném propadnutí v útočné třetině šli do vedení 0:1 hosté, trefil se přesně Řezníček. Naštěstí již po 14 vteřinách se podařilo srovnat na 1:1 Wolfovi, a to po skvělé nabídce Jušty. Následně se nám podařilo ubránit přesilovku hostí po těžce vysvětlitelném vyloučení Kudra a v čase 15.40 jsme opět udeřili. Trochu se štěstím dostal puk do branky hostí Menyhárt 2:1.V této třetině jsme byli opět aktivnější a v závěru třetiny jsme několikrát ohrožovali Bláhu. Naše aktivita v této třetině skončila cca 3 minuty před koncem, po zbytečném útočném faulu.

Úvod třetí třetiny se odehrával především ve středním pásmu. V tuto dobu brankáři moc práce neměli. První se začal činit náš gólman, když prvním vyloučeným této třetiny byl hráč Třebechovic. O několik kvalitních zákroků se musel postarat brankář domácích Kouba. Uprostřed třetiny v čase 9.20 po závaru v naší třetině hosté Steklíkem srovnávají na 2:2. Povzbuzeni brankou začali hráči hostí lépe bruslit a několikrát zahrozili. Převzetí iniciativy hostí však netrvalo dlouho. Do konce základní hrací doby jsme si vytvořili několik skvělých šancí, které, mnohdy téměř zázračně, vykryl zkušený Bláha.

Neproměněné šance nás nakonec stály dva body. V prodloužení si ani jedno z mužstev (snad až na samostatný únik hostí) mnoho velkých šancí neudělalo a znovu po chybě spočívající v propadnutí v útočné třetině jsme inkasovali 7 vteřin před koncem na 2:3, prosadil se Havrda. Zisk jednoho bodu se jeví vzhledem k průběhu zápasu jako ztráta.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Dnes jsme viděli vcelku dobrý zápas se šancemi na obou stranách, bohužel nakonec s horším koncem pro nás. Teď nás čeká velká šňůra venkovních zápasů, tak snad nějaké potřebné body získáme tam.