Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


středa 6. 1. 2016 od 18:00
2:6

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:5(navíc Šoula (TRE) 10 min. OT)
Střelba: 41:31
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 1:0

Sestavy

TJ Sokol Čestice

Novohradský-Sajdl, Jančárek, Jiruška, Mlateček, Rubák, Šverák Michal, Dočkal, Bartoň, Šverák David, Říčař, Kopecký Lukáš, Kopecký Tomáš

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Libřický Z., Šoula M., Studnička P., Špička J., Erban Z., Hvězda D., Vaniš P., Černý J., Kouba A., Pelcl K., Vaniš P., Merka D.

Rok 2016 začal výhrou

V novém roce 2016 nás na úvod čekal poslední tým tabulky z Čestic. Ovšem tyto utkání mají pro obě mužstva velký náboj, a tak jsme věděli že nás nečeká vůbec snadný zápas. Na led soupeře jsme nastoupili ve 12-ti lidech a navíc s dvěma hráči, v brance Pavel Petrů a v útoku Daniel Hvězda, kteří ještě KSM nehráli. Ovšem oba mají dostatek zkušeností a se zapracováním do hry neměli vůbec žádné problémy. Hned od úvodních minut jsme se do soupeře zakousli a získali převahu. V 7. minutě si připsal premiérovou trefu Daniel Hvězda, kdy po přihrávce Libřického zakončil individuální akci krásnou střelou k pravé tyči. Ve 12. minutě domácí využili přesilovou hru a srovnali na 1:1. V 18. minutě našel Kouba na modré čáře úplně volného Vaniše st. a ten se nemýlil a stanovil tak stav po první třetině na 1:2. V druhé části hry pokračovala naše převaha a zahazování šancí, hosté se jen ztěžka dostávali na dostřel naší brány. Ovšem v 25. minutě po nenápadné akci se obtočil zpoza brány Šverák a druhým gólem večera vyrovnal na 2:2. Ovšem i my jsme měli dvougólového střelce a to Hvězdu, který zakončil kombinaci prvního útoku v 29. minutě a vrátil nám opět vedení tentokrát 2:3. Tímto skóre končila i druhá třetina. Ve třetí části domácí zabrali a bylo na nich vidět, že chtějí po dlouhé době bodovat. Jenže ránu do jejich plánu zasadili, ve vlastním oslabení, Libřický Hvězda a Erban, kdy poslední jmenovaný zakončil a poprvé jsme vedli o více jak jednu branku a to 2:4. Domácí v průběhu třetí třetiny několikrát zahrozili, ale vše pochytal Petrů. Navíc se s blížícím koncem zápasu začalo na ledě velmi přiostřovat a na domácích byla vidět značná frustrace z výsledku. Navíc v 59. minutě se dostali do úniku dva na jednoho Erban a Špička a druhý jmenovaný po krásné přihrávce zvýšil na 2:5. V čase 59:56 se ještě vhazovala v našem útočném pásmu a nepozornost domácích využil Pelcl a stanovil konečný výsledek na 2:6. Důležité utkání jsme zvládli a nejenom že jsme se vzdálili od posledního místa, ale výrazně začínáme dýchat na záda soupeřům před námi.

Komentář: Jiří Tuček, trenér:
V dnešním zápase si troufám říci, že jsme byli lepší ve všech herních činnostech než soupeř. Víc jsme bruslili, jednoznačně jsme soupeře přestříleli, jen jsme vice jak dvě třetiny zápasu naráželi na výborně chytajícího domácího brankáře. Nakonec se nám podařilo odpor soupeře zlomit a myslím si, že výsledek je pro domácí ještě milosrdný. Mužstvo zaslouží pochvalu, že po celý zápas šlapalo a ukázalo chuť po vítězství. Nyní nás čeká poslední třetina základní části, tak věřím že navážeme na výsledky z posledních dvou utkání.