Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


neděle 29. 11. 2015 od 17:00
2:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:7(navíc Škop, Nevole (SKU) a Špička (TRE) 10 min. OT)
Střelba: 33:47
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Skuteč

Herynek A. - Netolický, Nevečeřal, Škop, Špilar, Bureš, Kusý, Hladík, Herynek J., Klusoň, Štursa, Tomín, Nevole, Zoulík, Pešek, Komárek

SK Třebechovice pod Orebem
Novotný J., Studnička P., Špička J., Libřický Z., Pázler M., Erban Z., Vaniš P., Tuček J., Lochman A., Beránek M., Pelcl K., Merka D., Kouba A., Pátek Š.
V nedělním utkání jsme zajížděli na obrovsky široké kluziště do Skutče. Domácí na svém stadionu ještě neprohráli, a tak jsme se museli mít na pozoru. Od začátku utkání se hrál velmi rychlý hokej a v první třetině nás domácí přehrávali. Bylo to způsobeno i dlouhou přesilovkou domácích 5 na 3. A jen díky Novotnému jsme odcházeli do kabin za stavu 0:0. Do druhé části už se hra vyrovnala, ale opět se stalo to co každý zápas. V 25. minutě jsme během 18-ti vteřin, po velkých chybách, obdrželi dvě branky. V prostřední části se začalo utkání vymykat hlavnímu rozhodčímu, a tak se jen velmi zřídka hrálo v pěti na obou stranách. Ve 33. minutě vystřelil Libřický od modré čáry a střela zapadla za domácího brankáře. Ačkoliv jsem se i nadále tlačili do zakončení střel, kterých by se domácí brankář vylekal bylo poskromnu. Velkou příležitost měl na hokejce Vaniš st., když vybruslil při přesilové hře z rohu kluziště ale trefil přímo do prostřed brány. V třetí části pokračovalo dobývání brány domácích, ale i nadále jsme se museli mít na pozoru, neboť Skuteč byla ve hře dopředu velmi dobrá. V závěru zápasu jsme sáhli po variantě ve hře bez brankáře, a když nejprve Vaniš st. nedokázal z dobré pozice proměnit a po něm ani Tuček v souboji na brankovišti nedokázal puk dopravit za záda domácího brankáře, zůstali všechny body ve Skutči. S ohledem na vývoj v tabulce tato prohra není vůbec dobrá. I přes zlepšenou hru především do obranné části se nám soupeři v tabulce vzdalují. Jinak bylo utkání velmi pohledné, jen černou kaňkou na zápase bylo chování části skutečského publika, kteří místo povzbuzování svého týmu neustále pokřikovali vulgarity směrem k naší střídačce. A nepřestalo je to bavit ani když si jich nikdo nevšímal. Ale jak se říká jiný kraj, jiný mrav (zde jsou ty mravy opravdu hrozné).

Komentář: Jiří Tuček, trenér:
Do zápasu jsme nevstoupili úplně nejlépe. V první třetině nás domácí zatlačili a jen díky Novotnému jsme drželi bezbrankový stav. Od druhé třetiny se hra výrazně zlepšila a začali jsme být nebezpeční I dopředu. Ovšem stalo se to, co nás provází téměř celou sezonu. Neuvěřitelný dvacetivteřinový výpadek, kdy jsme obdrželi dva zbytečné góly a už jsme nedokázali odpovědět. I přes závěrečný tlak si domácí výhru udrželi. Je to velká škoda, protože hra nebyla vůbec špatná a potěšující na tom vše bylo, že se hrálo zodpovědně do obrany. Chce to přidat ještě na důrazu v osobních soubojích a více klidu při zakončení abychom dokázali zápasy vyhrávat.