Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


sobota 24. 10. 2015 od 16:30
6:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:10:5
Střelba: 36:52
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 2:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Novotný J., Špička J., Studnička P., Vaniš P., Šoula M., Pelcl K., Tuček J., Vik J., Hruška J., Erban Z., Pátek Š., Vaniš P., Merka D.

HC Skuteč
Herynek A., Lohmann - Kusý, Kluson, Štursa, Nevečeřal, Nevole, Pražan, Tochaček, Pešek, Komárek, Škop, Ročeň, Špilar, Herynek J.
V prvním domácím zápase letošní sezony jsme přivítali nováčka soutěže ze Skutče. Hostující tým přijel s jednoznačným cílem naplno bodovat, neboť v prvním kole prohrál vysoko na ledě, svého rivala z pardubického kraje, Lanškrouna. Zápas začal ve vysokém tempu a soupeři se střídali v útočných třetinách. V 11. minutě si sjel z modré čáry Špička a po přesné nahrávce od Vika otevřel skóre na 1:0. Hostům se podařilo nejprve v čase 16:10 vyrovnat a za 59 vteřin otočili na 1:2. Ovšem 19 vteřin před koncem první sirény srovnal Tuček. Po první třetině byl stav 2:2. Druhá třetina se hrála téměř bez přerušení a obě mužstva se snažila strhnout vedení na svou stranu. Hostům se povedlo dát branku ve 32. minutě. Jenže ve 34. minutě si znovu puk vyměnili Tuček a Vik a druhý jmenovaný srovnal na 3:3. Tento stav byl i po dvou třetinách. Do třetí třetiny jsme vstoupili v přesilové hře, jenže po chybě v rozehrávce udeřil soupeř a stav byl 3:4. Ve 48. navíc využili hosté zaváhání v naší obraně a zvyšovali již na 3:5. Poté se do naší hry vloudil nešvar, který nás několikrát v minulých sezonách stál důležité body, a tím bylo časté a mnohokrát zbytečné vyloučení. Jenže právě v oslabení se dostal v 55. minutě do úniku Tuček a mezi nohy brankáře se nemýlil a snížil na 4:5. Ještě v téže minutě všem na stadionu zatrnulo, když hostující brankář v souboji dvou hráčů na brankovišti ztratil helmu a náš útočník ho nešťastně trefil do obličeje. Hosté byli nuceni střídat. V 57. minutě vyrovnal, po krásné kombinaci, Pelcl a vypadalo to, že nás čeká prodloužení. Jenže v čase 59:06 se opět v oslabení objevil před brankou nikým nekrytý Erban a svůj skvělý výkon, který předváděl v průběhu celého zápasu korunoval krásnou kličkou a poslal nás do vedení 6:5. Hosté už na tento šok nedokázali zareagovat, a tak si připisujeme první tři body v tabulce.

Komentář: Jiří Tuček, trenér:
Celému týmu bych chtěl poděkovat za bojovnost a za přístup k zápasu. Byť jsme celý zápas dotahovali, tak ani za stavu 3:5 jsme se nepoložili a dokázali utkání otočit. Hra týmu byla výborná a navíc podpořená brankářem Novotným. Jen čeho se musíme vyvarovat je vyloučením, které nám dnes sice přineslo dvě branky, ale ne vždy se toto musí povést.