Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 26. 2. 2014 od  
5:8

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:3
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 1:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Lochman J., Kostka V., Mádle J., Podzimek M., Hloušek M., Dostál P., Dušánek J., Kosina O., Tuček J., Drašnar J., Bohdanecký J.

Střelba: 31:39 Diváků: 75 Rozhodčí: Padevět - Schánil, Jeřábek

V úvodní třetině posledního soutěžního utkání se hrál neurovnaný hokej s řadou nepřesností na obou stranách. V první vážnější akci se v 7. minutě objevil Dostál, ale zakončil pouze do boční konstrukce domácí branky. Ve 20. minutě podnikla rychlý výpad ze středního pásma dvojice Tuček, Bohdanecký a druhý jmenovaný po objetí branky z brankoviště otevřel skóre v utkání.
V nástupu do druhé třetiny udělal z celé obrany solné sloupy Dostál a předložil před prázdnou branku gólovou nabídku Hlouškovi, který jí nepohrdl a pokud se statistiky nemýlí, tak dosáhl jubilejní dvousté trefy za SK Třebechovice. Ve 28. minutě jsme hráli v oslabení, ale hrozili z brejků. Nejdříve Hlouškova střela skončila v lapačce Karbana, následně Drašnar svoji akci zakončil střelou do betonu domácího brankáře. Ve 30. minutě jsme měli výhodu přesilovky my a tu rychle proměnil Podzimek, který si z pozice obránce sjel před branku a tam ho ukázkově našel zpoza branky Hloušek. Druhá desetiminutovka třetiny ale patřila domácímu týmu. Ve 33. minutě při signalizovaném vyloučení zůstal mezi kruhy volný Rychtera a gólmana Petrů poprvé překonal. Za minutu to již bylo 2:3, když Petrášovu střelu z kruhu Petrů vyrazil přímo na hůl volného Bulawy a ten jednoduše zavěsil. Z následné akce trefil Podzimek svojí střelou horní tyč Karbanovi branky. Ve 40. minutě domácí vyrovnali po zmatku v hostující obraně kdy volný Černota uklízel do prázdné.
Závěrečná část přinesla gólovou přestřelku, kterou zahájila ve 42. minutě kuriózní branka, kdy Petrů chtěl rozehrát puk u branky a zlomil při tom svoji hůl. Kotouč se poté dostal k Rychterovi a ten otočil skóre ve prospěch domácích. Ve 44. minutě bylo srovnáno po dorážce Hlouška Dostálovi střely. Ve 46. minutě si vzali zpět vedení domácí hráči, když Zmítko vystihl rozehrávku a od modré prostřelil gólmana prudkou střelou. Ve 47. minutě se do dalšího brejku dostal Drašnar, ale ani tentokráte na Karbana nevyzrál. V 50. minutě se po návratu z trestné lavice do brejku dostal Lochman, ale jeho golf skončil nad domácí brankou. Vyrovnání na 5:5 zařídil Podzimek, když si opět sjel před branku a zblízka zavěsil. V 56. minutě vystihl na modré rozehrávku domácích Hloušek a povedeným blafákem zkompletoval svůj hattrick (poslední v kariéře?). V 58. minutě byl přísně vyloučen Dostál, domácí se pokusili o power-play. Jejich rozehrávku ale na červené čáře přečetl Lochman a střelou do prázdné branky se nemýlil. O poslední branku sezóny se postaral Podzimek, který si najel na kolmici Kostky a svůj brejk zakončil nechytatelně pod horní tyčku a i on zkompletoval hattrick.

Petr Luštinec, trenér mužstva:
Poslední soutěžní utkání v sezóně již bohužel o ničem nerozhodovalo a tak se hrál vcelku bezstarostný hokej, kde obě mužstva vyprodukovala řadu chyb, ale také pohledných akcí. V polovině utkání jsme vedli 3:0 a vypadalo to na pohodový večer, ale domácí hráči to nezabalili a ještě do druhé sirény srovnali stav. Poté co jsme dostali na začátku třetí třetiny kuriózní gól, tak to vypadalo, že si kalich hořkosti vypijeme do dna, ale zvýšeným úsilím se povedlo zápas otočit a dovést do zdárného konce. To se nedá říct o celé sezóně, kdy jsme nesplnili předsezónní očekávání. Přesto hráčům děkuji, že to nezabalili a tuto zpackanou sezónu dohráli. Poděkování také samozřejmě patří všem fanouškům a sponzorům, bez kterých se hokej ani na krajské úrovni dělat nedá.