Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 23. 2. 2014 od  
2:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:9(navíc Dostál, Petrů (TE) 10 min. OT, Stříteský (TE) TH)
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů P., Lochman J., Kostka V., Mareček P., Podzimek M., Mádle J., Stříteský L., Dostál P., Dušánek J., Hloušek M., Polák J., Kudr J., Kosina O., Drašnar J., Tuček J., Bohdanecký J.


Střelba: 38:22 Diváků: 140 Rozhodčí: Samek - Pošvář, Votroubek

V první třetině zápasu jsme branku neviděli, ale to neznamená že se přítomní diváci nudili. Oba týmy se snažili hrát ze zabezpečené obrany a získat převahu ve středním pásmu. Do nejvážnější akce v první třetině se dostal v 6. minutě Dostál, ale jeho střela pouze orazítkovala tyč Vackovi branky. Jinak jsme v této části moc brankových příležitostí nezaznamenali.
V úvodu druhé třetiny jsme se dostali do vedení po akci druhého útoku, kdy Polák v rohu vybojoval puk a potom nahození na branku tečoval Kudr tak, že kotouč zapadl přes rameno brankáře přesně do branky. Jinak ale v první pětiminutovce této třetiny byli hosté lepší a často hrozili před brankou Petrů. Ve 25. minutě jsme měli výhodu přesilové hry ve které dobře vystřelil Mareček a jeho střelu vyrazil Vacek přímo na hůl Dušánka, ten ale pouze slabě trefil brankáře hostí. Ve 28. minutě hráli přesilovku hosté ale i přes řadu ošemetných příležitostí jsme neinkasovali a stále byli ve vedení. Druhou branku v utkání jsme viděli na konci přesilovky, když ukázkovou kombinaci po ose Stříteský, Lochman zakončoval do prázdné branky Dostál.
Do třetí třetiny jsme vstupovali s odhodláním přidat třetí branku a získat tak lepší pozici pro vzájemné zápasy při případné rovnosti bodů. Převážně se hrálo před jaroměřskou brankou a častou střelbou jsme zaměstnávali Vacka v hostující brance, ale další gól stále nepřicházel. Bohužel do hlavní role se v této třetině postavil pan hlavní rozhodčí, který neudržel po dvě třetiny nastavený metr a začal posuzovat v této části hry oboustranně zákroky v jiném duchu, než v částech předcházejících. Častými vyloučeními na obou stranách hra utrpěla na plynulosti a kráse. V 52. minutě jsme po vyloučení hostujícího brankáře za zdržování měli 56 vteřin trvající přesilovku 4 na 3. Domácí si vzali oddechový čas na poradu a poté měli několik dobrých příležitostí ke skórování, ale hosté odolali. Závěrečnou pětiminutovku zinscenoval pan rozhodčí dokonale. Nejdříve několika nepotrestanými zákroky na Dostála ho vytočil do té míry, až si vykoledoval osobní trest a do závěru jsme přišli o jednoho z nejnebezpečnějších útočníků. Poté jsme v pokračujícím tlaku nechali ujet hostujícího Hamáčka, kterého před brankou dojel a ramenem trefil Mareček. Bylo nařízeno trestné střílení za krosček, které s patřičnou dávkou štěstí Hamáček proměnil. Následovala desítka pro brankáře Petrů a po rozehrání trest ve hře pro Stříteského pro úmyslné najetí do rozhodčího. V samotném závěru byl ještě vyloučen hostující hráč a tak jsme se pokusili po odvolání brankáře o přesilovku 5 na 4, ale již bez brankového úspěchu. Zasloužené vítězství, ale s patřičnou dávkou trpkosti.

Petr Luštinec, trenér mužstva:
V dnešním utkání jsme bezpodmínečně potřebovali tři body a navíc vítězství o dvě branky a více. Takřka po celý zápas jsme byli lepším týmem a až do 58. minuty vedli s patřičným náskokem. Pak jsme nechali ujet Hamáčka a po sporném zákroku bylo nařízeno trestné střílení, které hostující útočník dokázal proměnit. Po této brance je jisté, že Jaroměř v tabulce baráže nepřeskočíme a pokud se nic nezmění v organizaci soutěží, tak jsme odsouzeni k účasti v KSM. Toto jsme ale neprohráli dnes, to je pouze výsledek celé nepodařené sezóny.