Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
úterý 11. 2. 2014 od  
7:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:4
Přesilovky: 2:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Lochman J., Kostka V., Mareček P., Špička J., Mádle J., Stříteský L., Dostál P., Podzimek M., Rejzek D., Polák J., Hloušek M., Bohdanecký J., Drašnar J., Dušánek J., Tuček J.

Střelba: 41:27 Diváků: 95 Rozhodčí: Svoboda - Antalík, Pošvář

Do důležitého utkání vstoupili oba týmy velmi opatrně, se snahou zabezpečit obranné a střední pásmo. První branku utkání jsme vstřelili ve 4. minutě po akci prvního útoku, když Dostálovu nabídku před branku zužitkoval Stříteský. V 5. minutě se ke střele z kruhu dostal domácí hráč, ale trefil pouze tyčku Petrů branky. V 8. minutě již domácí srovnali stav, když po našem propadnutí ve středním pásmu zakončoval Hrabica. V 11. minutě nedokázali naněkolikrát domácí hráče překonat ležícího Petrů a tak byl stav i po závěrečné siréně 1:1.
V úvodu druhé třetiny domácí odskočili během necelé minuty do dvoubrankového trháku. Nejdříve ve 22. minutě po závaru v hostující třetině zakončoval Dudadík a hned v následují minutě si za obranu najel Bujňák a gólmanovi střelou pod horní tyčku nedal šanci. Ve 24. minutě jsme měli výhodu minutové přesilovky 5 na 3. V té prostřelil domácího brankáře Kostka, ale pan rozhodčí viděl postavení útočníka v brankovišti a gól neuznal. Ve 27. minutě jsme zaregistrovali první vyloučení hostujícího hráče, ale do největší šance se dostala trojice Dostál, Podzimek a Kostka, kdy poslední jmenovaný tváří v tvář s domácím brankářem Vackem nezvítězil. Ve 29. minutě jsme se již brankové radosti dočkali, když důrazný Dostál vybojoval puk a jeho střelu tečoval na brankovišti pod horní tyčku Podzimek. Poté jsme bez větších potíží přestáli oslabení při vyloučení Mádleho a ve 38. minutě bleskově využili přesilovku po vyloučení domácích za mnoho hráčů na ledě. Po vyhrané buly se kotouč dostal k volnému Stříteskému a na něj zbyl jednoduchý útok trefit odkrytou branku. V závěrečné akci druhé třetiny zachránila domácí tyč po dorážce Dostála na brankovišti.
V závěrečné části jsme během první desetiminutovky byli 3x vyloučeni a toho domácí dokonale využili. Ve 44. minutě Mádleho návrat uspíšil svojí střelou od modré Kotrč, kdy přes clonící hráče Petrů nic neviděl a střela se otřela o tyčku a zapadla do branky. Další dvě oslabení jsme sice přestáli, ale chvíli po návratu Kostky na led jsme inkasovali další branku, když jsme propadli ve středním pásmu a akci 3 na 1 dokonal Světlík. Za minutku se opět měnil stav, tentokráte se trefil po závaru ve třetině na brankovišti důrazný Podzimek a snižoval na 5:4. V 55. minutě pokračovala střelecká přetahovaná, to se v další přesilovce trefil na kruhu úplně volný Merkl. Následně byl vyloučen jaroměřský Dostál a jeho trest ukončila střela volného třebechovického Dostála do odkryté části branky. Snahu o opětovné vyrovnání zhatila další chyba v obraně, kterou po přečíslení okamžitě využil z brankové čáry doklepávající Světlík. V poslední minutě jsme se pokusili o hru bez brankáře, ale na výsledku se již nic nezměnilo a důležité tři body zůstali na domácím účtu.

František Tomášek, trenér mužstva:
Do dnešního utkání jsme šli s cílem bodovat a hlavně již od úvodu předvést podstatně odpovědnější hru, než v minulém utkání. Celou první třetinu hráli oba týmy ze zabezpečené obrany a moc hokejových akcí jsme neviděli. Až od druhé části se hrál pohlednější hokej s více brankovými příležitostmi, také zásluhou přesilovek. Bohužel jsme v úvodu druhé i třetí části nechali domácí odskočit do dvoubrankového trháku a i přes snahu, kterou dnes nelze hráčům vytknout, tak jsme tuto ztrátu dohnat nedokázali. Ve vyrovnaném souboji tak dnes získali všechny důležité body šťastnější domácí.