Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 9. 2. 2014 od  
5:8

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:11(navíc Kudr (TE) 10 min. OT)
Přesilovky: 2:4
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Petrů P., Kostka V., Lochman J., Špička J., Mareček P., Mádle J., Sedláček M., Libřický Z., Podzimek M., Dostál P., Stříteský L., Kudr J., Hloušek M., Rejzek D., Drašnar J., Dušánek J., Kosina O., Bohdanecký J., Tuček J.


Střelba: 36:31 Diváků: 160 Rozhodčí: Machač - Karous, Šmika

Takovýto vstup do utkání jsme si nedovedli představit ani v těch nejčernějších myšlenkách. Již v 19 vteřině zápasu otevřel skóre Pomichálek, když po buly ve třetině zůstal zcela volný mezi kruhy. Nabuzení hosté po ledě doslova létali a svým pohybem způsobovali domácím řadu problémů. V 5. minutě přišla na domácí tým další pohroma. Nejdříve byl vyloučen Mareček a vzápětí pan rozhodčí signalizoval další vyloučení Kostky. V signalizované výhodě se na brankovišti prosadil Pomichálek a zvyšoval na 0:2. Po 15 vteřinách se z trestné lavice vracel i Kostka, to rychle skóroval Udržal. V 8. minutě si pan rozhodčí našel další záminku pro vyloučení domácího hráče a i třetí přesilovku v zápase hosté proměnili v branku, když po přihrávce přes obranné pásmo se z první přesně trefil opět Pomichálek. V domácí brance v té chvíli skončil svoje účinkování Lochman a nahradil ho Petrů. Ve 12. minutě jsme se vstřelené branky dočkali také my. Dostál u mantinelu vybojoval puk a po objetí branky ho předložil na kruhu najetému Kostkovi, který hostujícího Krištofa prostřelil.
Do druhé třetiny jsme šli s cílem zvýšit důraz do branky a hlavně zlepšit pohyb. Byli to ale opět hosté kteří rychle skórovali. Ve 22. minutě se objevil za zády obránců najetý Šebek a svůj samostatný únik zakončil povedeným blafákem - 1:5. Až za tohoto stavu nám bylo souzeno také si zahrát nějakou přesilovku. Nejdříve ve 31. minutě Hloušek svůj pokus o blafák nedokončil a vzápětí se nám naskytla krátká výhoda 5 na 3. Tu jsme sice neproměnili, ale v pokračující hře překvapil hostujícího brankáře svojí střelou od mantinelu od modré Podzimek. Následující okamžiky hrál rozhodující roli opět pan rozhodčí Machač, když několika svými rozhodnutími proti sobě popudil diváky a následně udělil hráčské lavici domácích dvě minuty. Tuto výhodu hosté opět dokázali využít a Janata svojí bombou do horního růžku zvyšoval na 2:6.
Ve třetí části jsme začali hosty přehrávat a dostávat se i do zakončení. Nejdříve ve 43. minutě trefil Drašnar z kruhu pouze horní tyčku novobydžovské branky a poté přišla tříminutovka ve které jsme dokázali snížit až na rozdíl jediné branky. Nejdříve se po kombinaci v útočné třetině dostal do zakončení Podzimek a střelou nad lapačku hostujícího brankáře snížil na 3:6. Ve 46. minutě si ze středního pásma v rychlosti najel Dostál a svojí střelu zpoza obránce zamířil přesně do horního růžku Krištofovi branky. Vzápětí jsme hráli další přesilovou hru při vyloučení Šebka a tu rychle využil další povedou ránou do horního růžku opět Dostál a 13 minut před koncem snížil na 5:6. Domácí hráči se nadále tlačili za zakončením a vyrovnáním, ale v 50. minutě jsme se dopustili fatální chyby při přebírání hráčů po výpadu dvojice bydžovských hráčů a tu okamžitě brankově potrestal volný Muras. Na tuto branku jsme již odpověď nenašli. Závěrečná power-play umocněná dalším vyloučením hostujícího hráče přinesla pouze další branku do domácí sítě, když do prázdné branky skóroval hostující hrající trenér Kubišta.

Petr Luštinec, trenér mužstva:
Před utkáním jsme se v kabině na něco připravovali, ale přijde mi jakoby hráči stále nepochopili o co jde. Takovýto vstup do utkání je naprosto nepochopitelný. Nabuzení hosté si v úvodní desetiminutovce na ledě doslova dělali co chtěli a již po osmi minutách vedli o čtyři branky. V dalším průběhu jsme se přece jen zvedli a dokázali v úvodu třetí třetiny stáhnout náskok soupeře na jednu branku, ale další minela v obraně snahu o vyrovnání zhatila. Před námi je dalších pět zápasů ve kterých ale musíme předvést daleko odpovědnější výkon, pokud chceme pomýšlet na úspěch.