Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 5. 2. 2014 od  
2:6

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:6
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Kostka V., Lochman J., Špička J., Mareček P., Souček D., Mádle J., Podzimek M., Dostál P., Stříteský L., Kudr J., Hloušek M., Rejzek D., Drašnar J., Dušánek J., Kosina O., Tuček J.


Střelba: 28:27 Diváků: 85 Rozhodčí: Padevět - Hidvéghy, Pošvář

V závěrečném utkání základní části se utkali první a poslední mužstvo tabulky, ale dlouho to ve hře nebylo znát. Již od úvodu obě mužstva hrála poctivě od obrany a mnoho střeleckých příležitostí jsme neviděli. První vážnější závar před domácí brankou vznikl v 7. minutě při vyloučení Kostky, ale domácí obrana stihla náchodskou šanci zablokovat. Na druhé straně byla první vážnější šance také při přesilovce, když v 18. minutě Kostkovu střelu tečoval před brankou Dostál, ale těsně mimo Luňákovu klec.
V úvodu druhé třetiny se hosté ujali vedení, když po zaváhání domácího obránce na modré se do brejku dostal Stehno a ten svůj výpad proměnil. Ve 24. minutě hosté vedli o dvě branky, to Stehno vystřelil od modré a puk se odrazil od zad domácího obráce a zaplachtil do branky nešťastného Lochmana. Ve 27. minutě se do přečíslení dostala dvojice Dušánek s Drašnarem, ale Luňák svojí hokejkou pokus o blafák zneškodnil. Poté přišlo trochu přísné vyloučení Kosiny kterému návrat na ledovou plochu uspíšil Zeman, ke kterému se s patřičnou dávkou štěstí odrazil puk od bruslí několika hráčů a pro něj již nebyl problém do odkryté části branky zakončit. Ve 36. minutě se opět zaskvěl bravůrním zákrokem Luňák, když zlikvidoval tutovku Hlouška po nahrávce dalšího navrátilce do sestavy Marečka. Z protiútoku se svou lapačkou zaskvěl i Lochman. V závěru třetiny si do střelecké pozice najel Mareček, ale svojí střelou trefil pouze clonícího Kudra před brankou.
Ve 43. minutě jsme inkasovali počtvrté, tentokráte velmi lacinou branku, když Pánek prostřelil Lochmana od modré mezi betony. I přes nepříznivý stav jsme se nadále snažili vstřelit nějakou branku. Ve 43. minutě se do zakončení dral Podzimek, ale sekání hostujícího hráče mu v zakončení zabránilo. Poté jsme již hostujícího brankáře překonali, ale Kudrova teč skončila pouze na tyči náchodské branky. A tak platilo známé nedáš - dostaneš. Ve 48. minutě Macháň nastavil hůl do nahození od modré mimo branku a puk zapadl přesně k tyčce domácího gólmana. V 50. minutě jsme se gólové radosti dočkali také my, to po kombinaci v útočné třetině uklízel do prázdné Mareček. Následně jsme byli po dvou zákrocích posláni do tří a hosté nabídnutou výhodou nepohrdli a Jurča pohodlně zvyšoval již na 1:6. V samém závěru zápasu se také nám naskytla přesilovka 5 na 3, kterou jsme dokázali proměnit, když Stříteského střelu těsně před brankářem tečoval Podzimek. Že k nám paní Štěstěna ještě nepřiklonila svojí tvář se opět potvrdilo v poslední minutě, když střela od modré v podání Mádleho skončila pouze na tyčce.

Petr Luštinec, trenér mužstva:
Ze čtyř zápasů s vítězem základní části KLM jsme pouze jedenkrát herně propadli, ale bod nemáme ani jeden. I dnes jsme herně se soupeřem drželi krok, ale co my dostáváme za góly, to se jen tak nevidí. Puky se stále odrážejí od nás a přistávají přímo na hokejkách soupeřů, nebo zapadnou za brankovou čáru. Náchod byl dnes produktivnější a tak nezbývá než mu pogratulovat k vítězství a to nejen v dnešním zápase. Nám nezbývá nic jiného než se dobře naladit na souboje v baráži a pokusit se vybojovat KLM i pro další sezónu. V prvním zápase v neděli v 17:00 přivítáme suveréna z KSM Nový Bydžov, tak přijďte hráče povzbudit.