Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 22. 12. 2013 od  
5:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:5(navíc Krupka (JIC) OT)
Přesilovky: 2:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Lochman J., Kostka V., Mádle J., Souček D., Sedláček M., Libřický Z., Stříteský L., Dostál P., Podzimek M., Drašnar T., Tuček J., Kudr J., Lochman J., Drašnar J.

Střelba: 43:29 Diváků: 215 Rozhodčí: Veselý - Karous, Pechánek

Na jičínském ledě jsme viděli kvalitní a dramatické utkání, které po základní hrací době vítěze neznalo. Do utkání lépe vstoupili domácí a již od začátku zaměstnávali brankáře Petrů. V 8. minutě byl vyloučen Lochman ml. a toto oslabení jsme zásluhou několika zákroků Petrů přestáli, ale krátce po návratu hráče z boxu trestoměřičů jsme inkasovali, když se k dorážce na brankovišti dostal Mizera. Zanedlouho bylo vyrovnáno, to jsme domácí zamkli v jejich třetině a před branku volný Dostál vymetl horní růžek Pivrncovi branky. V 17. minutě se nám naskytla přesilová hra při vyloučení Najmana a jeho návrat uspíšil Stříteský svojí dorážkou střely od modré.
Ve druhé třetině se dal očekávat pokus domácího celku o obrat a ten se bohužel dostavil, když jsme k tomu sami přispěli zbytečnými fauly. Nejdříve ve 24. minutě Dostálovo vyloučení ukončil jak jinak než dorážkou z brankoviště Dušička a ve 37. minutě otočil stav v domácí prospěch v další přesilovce Weiss. Před touto brankou jsme viděli hokej nahoru dolů a také řadu našich šancí, ale bohužel bez gólového efektu. V největší šanci se ocitl aktivní Stříteský ve 32. minutě, ale svůj brejk zakončil pouze střelou do tyčky domácí svatyně. Dvoubrankový náskok domácích do závěrečné třetiny získal Dušička, když se mu přímo na hůl odrazila střela od betonu Petrů po rychlém výpadu z vlastní třetiny.
Do třetí části jsme si přenesli výhodu o jednoho muže při vyloučení Housera a již po 28 vteřinách hry snižoval na rozdíl jediné branky Dostál, když předtím Kostkova střela rozezvučela tyčku domácí branky. O zasloužené vyrovnání se postaral ve 49. minutě v prostoru mezi kruhy zcela volný Kudr, pro kterého u mantinelu vydoloval puk Stříteský. I nadále jsme sledovali pohledný hokej od obou mužstev, ale již bez brankového efektu a tak o zisk druhého bodu se šlo bojovat do prodloužení. V něm se v čase 63:10 prosadil svojí samostatnou akcí domácí Houser a rozhodl o vítězství pro domácí tým.

Petr Luštinec, trenér mužstva:
V rychlém tempu hraném utkání jsme na úvodní branku domácích dokázali rychle odpovědět a poté se při přesilovce dostat i do vedení. Bylo jasné, že se domácí tým s tímto stavem nesmíří a že se ve druhé třetině pokusí s tím něco udělat. Bohužel jsme to v této části hry domácím ulehčili, když jsme jim nabídli svými hloupými fauly několik přesilovek, které dokázali proměnit a otočit stav na 4:2. Do třetí třetiny jsme šli s vědomím, že dnes nejsme horším týmem a že se dá o body ještě zabojovat. Rychlá branka v přesilovce na 3:4 nás o tomto utvrdila a po brance Kudra jsme i vyrovnali. V prodloužení se hrál již opatrnější hokej z obou stran, až se rozjel domácí Houser a rozhodl o bodu navíc pro Jičín. Nyní nás čeká Vánoční přestávka a na hokej půjdeme až 5. ledna, kdy přivítáme Trutnov. Přeji tímto všem klidné prožití Vánoc a hodně zdraví do nového roku 2014.