Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 3. 11. 2013 od  
5:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:4(navíc Kostka TH)
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Kostka V., Souček D., Tomášek F., Kulhánek J., Stříteský L., Drašnar J., Podzimek M., Bohdanecký J., Hlavatý P., Kosina O., Sedláček M., Kupka P.

Střelba: 45:25 Diváků: 200 Rozhodčí: Machač - Karlík, Votroubek

První čtvrtinu soutěže jsme zakončili soubojem s jedním z aspirantů na přední příčky a hned od úvodního vhazování se dostali pod jeho tlak. Ten vyústil na sklonku 3. minuty ve vedoucí branku, když jsme ve vlastní třetině čistě prohráli buly a volný Petr trefil přesně místo mezi tělem a vyrážečkou brankáře Petrů. V 6. minutě to bylo již 2:0 kdy se k dorážce na brankovišti dostal Macháň. Za další minutu jsme během deseti vteřin dokázali s domácími srovnat krok. Nejdříve se prudkou střelou přesně trefil Kostka a vzápětí se na brankovišti prosadil Kosina, když dorazil Bohdaneckého nahození. Z vyrovnaného stavu jsme se příliš dlouho neradovali, v 8. minutě si domácí vzali vedení zpět, když se podruhé v zápase k dorážce dostal Macháň. V 16. minutě jsme měli výhodu přesilovky 5 na 3, ale k pořádné brankové příležitosti nás domácí nepustili.
Druhá třetina byla ve znamení trvalé převahy domácího týmu a souboje náchodských střelců s brankářem Petrů. Nejdříve jsme ale dohrávali přesilovku a v té již mířil do odkryté části Podzimek, ale bohužel trefil clonícího Drašnara. A tak to byli domácí, kteří ve 30. minutě využili po střele Petra přesilovou hru a zvýšili své vedení na 4:2. Ve 35. minutě byl za sekání vyloučen Kostka a následně došlo ke strkanici a incidentu, po kterém Kostka dostal trest ve hře a domácím se naskytla výhoda dlouhé pětiminutové přesilovky. Tu domácí využili až 20 vteřin před koncem, když jsme nevyhodili puk ze třetiny a na střelu Šejnohy pod horní tyčku neměl Petrů šanci.
V úvodu třetího dějství se dostala k rychlému výpadu hned trojice útočníků na jednoho obránce domácích a po ukázkové kombinaci brankově zakončoval Bohdanecký střelou mezi nohy Navrátila. Ve 44. minutě se skoro totožná situace opakovala, ale tentokrát Stříteský náchodského brankáře neprostřelil. V poslední desetiminutovce jsme byli svědkem několika závarů před domácí brankou, ale zkušený domácí tým své vedení již nepustil a připsal si do tabulky další tři body.

Josef Lochman, asistent trenéra:
Do utkání jsme vstoupili velmi laxně a bez pohybu, čehož domácí tým využil a dostal se do dvoubrankového vedení. Poté jsme za deset vteřin dokázali vyrovnat stav na 2:2, ale po další chybě v předbrankovém prostoru jsme nabídli domácím vzít si vedení zpět. Pak to až do druhé přestávky byl souboj domácích útočníků s brankářem Petrů, také zásluhou dlouhého oslabení po vyloučení Kostky. V závěrečné části se hráči semkli a příkladně bojovali proti náchodské přesile, ale na více než snížení domácího náskoku nám čas a síly nezbyly. Ve středu máme volno a příští neděli začneme druhou čtvrtinu soutěže na domácím ledě s Hronovem, kterému máme co z prvního zápasu vracet.