Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 20. 10. 2013 od  
2:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:6(navíc Kosina 10 min. OT)
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., Kostka V., Libřický Z., Lochman J., Sedláček M., Stříteský L., Smutný L., Podzimek M., Bohdanecký J., Drašnar J., Kosina O., Lochman J., Knížek T.

Střelba: 39:28 Diváků: 150 Rozhodčí: Maštalíř - Pošvář, Antalík

V úvodní třetině utkání na jaroměřském ledě byli domácí velmi aktivní a častou střelbou zaměstnávali brankáře Petrů. Do vedení šli domácí v 5. minutě, když v přesilovce Novotného nahození od mantinelu překvapilo brankáře a skončilo v síti. V průběhu třetiny se také nám naskytla výhoda přesilové hry, ale bez výraznějších šancí. To domácí si v přesilovkách počínali lépe a v 19. minutě opět brankově zahrozili, ale jejich střela se naštěstí otřela pouze o horní tyč branky Petrů.
Ve druhé třetině jsme byli přece jen aktivnější a také ohrožovali branku Bernata v domácí brance. Nejdříve jsme se ale museli vypořádat s krvavým zraněním Kostky, kdy ho nešťastně zasáhl puk v obličeji a poté se již dočkali brankové radosti. To se po rychlé předávce kotouče ve středním pásmu dostal do úniku Podzimek a zakončením pod horní tyčku nedal domácímu gólmanovi šanci. Ve 31. minutě se po ukázkové kolmici na útočnou modrou dostal do zakončení opět Podzimek, ale tentokrát trefil lapačku brankáře. V dalším průběhu jsme viděli několik šancí na obou stranách, až se do úniku dostal Kosina, přesnou a tvrdou střelou překonal Bernarta a otočil vývoj ve skóre. Za necelou minutu to bylo již 1:3, to se na brankovišti prosadil Drašnar.
V závěrečné části jsme očekávali drtivý tlak domácích, který se ale i dobrou hrou našich hráčů nedostavil. Ba naopak, domácí brankář počtvrté inkasoval, když v přesilovce na modré napřáhl Drašnar a trefil přesně horní růžek domácí branky. Do poslední desetiminutovky jsme šli v oslabení a po přísném vyloučení brankáře Petrů za posunutí branky dokonce skoro 1 minutu při hře 3 na 5. Tuto výhodu domácí tým nevyužil, ale při hře 4 na 5 se na brankovišti prosadil jaroměřský Podzimek a snížil na 2:4. V 58. minutě si domácí tým vzal oddechový čas a zkusil hru bez brankáře, ale již bez výraznějšího zakončení. V 59. minutě domácí hráči vyvolali strkanici u branky a po zbytečných potyčkách a následných vyloučeních, se tak připravili o šanci na možnost korigovat výsledek.

Josef Lochman, hrající asistent trenéra:
V úvodní třetině zápasu jsme tahali za kratší konec a jen zásluhou brankáře Petrů jsme neprohrávali větším rozdílem. Ve druhé části se nám povedly tři rychlé brejky a otočili skóre ve svůj prospěch, což se projevilo pro vývoj zápasu jako rozhodující. Zbytečně nervózní závěr zápasu jsme si již pohlídali a připsali si tak první tři body do tabulky.