Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
středa 9. 1. 2013 od  
6:8

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:3
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Souček D., Suchý P., Mareček P., Kostka V., Lochman J., Podzimek M., Hloušek M., Branda V., Šafář J., Hlavatý P., Dostálek O., Polák J., Stříteský L., Smutný L., Drašnar J., Kosina O.


Střelba: 37:38 Diváků: 330 Rozhodčí: Samek - Brandejs, Novák



Vstup do prvního utkání čtvrtfinále nám vyšel podle představ a z první vážnější akce se ujali vedení, když se střelou z levého kruhu přesně trefil Polák. Hosté se snažili o vyrovnání a mohli jsme vidět překvapivě otevřené utkání s častou střelbou na obou stranách. Ve 13. minutě jsme viděli první vyloučení v utkání a to na domácí straně. Hosté těsně před koncem vyloučení tuto výhodu zužitkovali po střele Táborského od modré.

Také nástup do druhé třetiny se lépe povedl domácím, nejdříve Branda svojí dělovkou z mezikruží trefil Kolbabu a poté těsně před koncem přesilovky našel u tyčky zcela volného Smutného, kterému stačilo nastavit hůl a do prázdné upravit na 2:1. Ve 28. minutě jsme neuhlídali na brankovišti dorážejícího Ropického a ten srovnal na 2:2. Ve 30. minutě šli hosté do vedení, když před brankou stojící Šakarov tečoval střelu přesně do růžku Lochmanovi branky. Ve 32. minutě střílel od modré Stříteský a jeho střelu tečoval do branky Smutný. Tuto branku nejdříve pan rozhodčí uznal, ale po poradě s čárovými poté odvolal. Vzápětí se dopustil faulu Branda a hosté i toto vyloučení dokázali potrestat a Franců zvyšoval na 2:4. Střelecké hody v zápase pokračovali a za další minutu snižoval pod horní tyčku Hloušek. Po další minutě se stav znovu měnil, to se k vyhozenému puku z obrany rychleji než vyjetý brankář Lochman dostal hostující Vítek a do prázdné získal pro hosty opět dvoubrankový náskok. Střeleckou přestřelku této třetiny završil pouhých 14 vteřin poté Branda, když z brankoviště snižoval na 4:5.

Také vstup do poslední třetiny se povedl a hned po 17 vteřinách hry vyrovnával po kombinaci na jeden dotek střelou z první po ledě Hloušek. Ve 47. minutě šli hosté opět do vedení, když chybné střídání domácích a následné přečíslení využil tečí pod horní tyč třebechovický Fišer. Vzápětí měli hosté patřičné štěstí, že střela Drašnara skočila pouze na tyčce Kolbabovi branky. V 55. minutě byl vyloučený hostující Vítek, domácím k vyrovnání nepomohl ani oddechový čas. Po návratu hostujícího hráče se domácí dopustili chyby při střídání a umožnili hostujícímu Dudadíkovi dostat se do samostatného úniku, s kterým si poradil a zvyšoval již na 5:7. V 58. minutě vystřelil od modré Dostálek a jeho střela propadla hostujícímu brankáři za záda - 6:7. V poslední minutě třetiny odjel na střídačku Lochman, ale vyrovnat se nepodařilo, naopak 9 vteřin před koncem Vítek stanovil konečný stav divokého zápasu na 6:8.



Trenér Miroslav Řehák:

Úvodní zápas vyřazovacích bojů spíše připomínal házenou, než hokejové utkání v play-off, alespoň podle počtu branek a šancí. Hosté byli v koncovce efektivnější a lépe si počínali v přesilových hrách, které zápasy v play-off rozhodují, a tak se ujali v sérii vedení 1:0. V jinak slušně hraném utkání přišel Šafář o několik zubů, aniž by si některý rozhodčí něčeho všiml. V neděli čtvrtfinále pokračuje na hronovském ledě, kam zveme všechny fanoušky, aby vytvořili atmosféru podobnou té dnešní.