Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
středa 2. 1. 2013 od  
2:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:2
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Mareček P., Kostka V., Suchý P., Stříteský L., Lochman J., Bohdanecký J., Dostálek O., Polák J., Podzimek M., Branda V., Hloušek M., Kosina O., Smutný L., Drašnar J., Tuček J.

Střelba: 31:36 Diváků: 70 Rozhodčí: Petr - Rada, Řezníček

První soutěžní utkání roku 2013 v první třetině branku nepřineslo. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale bez patřičného nasazení a takřka bez osobních soubojů. Oba brankáři neměli se střelami žádný problém, protože jim nikdo neclonil, ani nedorážel.
V nástupu do druhé části jsme se ujali vedení, když jsme se dokázali udržet v útočném pásmu a střelu od levého mantinelu Poláka těsně před brankářem tečoval Dostálek. Bohužel vzápětí jsme se dopustili chyby při rozehrávce a tu domácí Šejnoha potrestal přesnou střelou z kruhu a vyrovnal na 1:1. Ani domácí se neradovali dlouho, jelikož za další minutu dostal na modré najetý Polák přesnou nahrávku a svůj výpad tváří v tvář s domácím gólmanem vyřešil přesným golfákem nad jeho vyrážečku. Ve 25. minutě jsme hráli první přesilovku v utkání a tu ukončil opět Polák, který při kompletním střídání zůstal zcela volný na útočné modré, dostal od brankáře Lochmana přesnou nahrávku a ani tentokrát sám před brankářem nezaváhal. Poté se hra opět vrátila do vyjetých kolejí a hokej na čas z náchodského ledu zmizel.
V úvodu třetí třetiny byla vidět jakási snaha obou týmů hrát zase hokej. Na 1:4 jsme zvýšili ve 44. minutě po kombinaci na jeden dotek a zcela volný Mareček na kruhu napřáhl a jeho nepříliš prudká střela propadla za brankovou čáru. Vzápětí byl zbytečně vyloučen Stříteský a jeho návrat uspíšil domácí Šejnoha, když se prosadil na brankovišti a snížil na 2:4. Domácí ale na zvrat neměli a utkání dále probíhalo v poklidném tempu ke svému konci. V závěru jsme viděli ještě jednu branku, když nejdříve Branda vypálil těsně mimo, puk se od mantinelu odrazil přímo před Hlouška a ten ranou z první prostřelil domácího brankáře a stanovil konečný účet na 2:5.

Trenér Miroslav Řehák:
Celková atmosféra spíše připomínala přátelské vánoční utkání, než boj o mistrovské body. Bohužel i nasazení a výkon celého mužstva tomuto odpovídal. Bodový zisk nás ale udržel v boji o lepší pozici do play-off a snad ji potvrdíme ve zbývajících dvou utkáních na domácí ploše, kdy netradičně v pátek od 18:00 sehrajeme dohrávku s Opočnem a v neděli zakončíme základní část v utkání s Dvorem Králové. Stínem jinak slušně hraného utkání je zranění Poláka, kterému přejeme brzké uzdravení a návrat do sestavy.