Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
neděle 23. 12. 2012 od  
3:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:4
Přesilovky: 2:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Mareček P., Suchý P., Souček D., Kostka V., Lochman J., Stříteský L., Podzimek M., Polák J., Hlavatý P., Hloušek M., Branda V., Šafář J., Drašnar J., Smutný L., Bohdanecký J., Tuček J.

Střelba: 44:41 Diváci: 210 Rozhodčí: Lučan - Karlík, Pechánek

V předvánočním čase jsme sehráli pohledné a v tempu odehrané utkání na novoměstském ledě. Po úvodním vzájemném oťukávání jsme v 5. minutě hráli první přesilovou hru v utkání a tu dokázali proměnit ve vedoucí branku, když po Marečkově střele od modré následný závar před brankou zakončil Podzimek. Domácí mohli odpovědět v 8. minutě, kdy se po naší chybě na útočné modré dostali do úniku 3 na 1, ale do finální nahrávky šáhnul svojí brankářkou Lochman a i s následnou šancí si poradil. I ve zbytku třetiny měli oba brankáři několik výtečných zákroků a do kabin jsme šli s jednogólovým náskokem.
I druhá třetina přinesla pohledný hokej ve kterém dlouho kralovali oba brankáři. Domácí se dočkali vyrovnání ve 29. minutě poté, co jsme se nestihli včas vrátit do obraných pozic a na kruhu nepokrytý Potuček rozvlnil síť za Lochmanovými zády. Vyrovnaný stav vydržel pouze dvě minuty protože i druhé vyloučení domácího hráče v zápase jsme dokázali potrestat. Nejdříve Polákovu střelu vyrazil domácí brankář až na modrou na volného Marečka, jeho první střela byla zablokovaná, ale napodruhé již trefil volný růžek domácí svatyně. Ve 34. minutě se aktivně hrající Polák dostal ke svému oblíbenému výpadu zpoza branky a bekhendovému zakončení, ale trefil pouze tyč. A když ve 37. minutě zcela volný Smutný před brankou cílil mimo, tak i po 40 minutách jsme na novoměstském ledě drželi jednobrankový náskok.
Do třetí části šli domácí s výhodou o jednoho muže, ale tuto výhodu nezužitkovali i díky famóznímu zákroku Lochmana, když vleže svojí lapačkou vytěsnil střelu domácího hráče mířící do volné poloviny branky. Domácí se usilovně snažili o vyrovnání a zasypali hostujícího brankáře další sprškou střel, ale ten nás svými jistými zákroky dlouho držel nad vodou. V 55. minutě se po závaru ve vlastní třetině ale nestihl přesunout po rychlé nahrávce napříč třetiny a střelu z první v podání Chmelíka. Dramatické utkání vyvrcholilo v poslední dvouminutovce, kdy jsme měli k dispozici další přesilovou hru a tu dokonce v posledních 40 vteřinách třetí třetiny zvýrazněnou dalším vyloučením domácího hráče 5 na 3, ale bohužel k žádné výrazné brankové akci jsme se nedostali a tak po 60 minutách svítil stav 2:2.
V prodloužení domácí tým úspěšně ubránil zbytek přesilové hry a když se poprvé v prodloužení dostal puk do naší třetiny, tak s patřičnou dávkou štěstí dostal kotouč za záda brankáře Řehák a rozhodl tak o zisku druhého bodu pro domácí.

Trenér Miroslav Řehák:
V našem závěrečném utkání roku 2012 jsme odehráli na novoměstském ledě dramatické utkání. Oboustranně pohledné a slušné utkání hrané ve vysokém tempu přineslo spoustu brankových šancí, ale oba týmy několikrát podrželi svými zákroky brankáři. V samotném závěru základní doby a poté i v prodloužení jsme trestuhodně neproměnili přesilovku 5 na 3 a bohužel tak potvrdili známou pravdu, že tým který nepromění takovouto výhodu, nemůže pomýšlet na vítězství.

Jelikož další utkání s HC Opočno máme přeloženo až na 4.1. 2013, tak bych chtěl touto cestou popřát všem nejen klidné prožití svátků vánočních, ale jménem hráčů a celého realizačního týmu popřát vše nejlepší do roku 2013 a ať je následující rok rokem radosti a plný nejen sportovních úspěchů!