Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
středa 19. 12. 2012 od  
2:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:9
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Souček D., Kostka V., Mareček P., Suchý P., Lochman J., Podzimek M., Hloušek M., Branda V., Šafář J., Hlavatý P., Polák J., Dostálek O., Smutný L., Stříteský L., Drašnar J., Kosina O.


Střelba: 43:32 Diváků: 195 Rozhodčí: Maštalíř - Antalík, Kubišta

Utkání se sousedem v tabulce přineslo již od úvodu taktickou bitvu se spoustou střel a náznaků šancí, ale bez gólového efektu. V první desetiminutovce hráli oba týmy jednu přesilovou hru, ale bez využití. V 10. minutě střílel Branda nad rameno brankáře hostí, od kterého se kotouč odrazil, ale jestli byl již za brankovou čárou ví jen hostující obránce, který rozhodně gól neslavil. V závěru třetiny se nám naskytla dlouhotrvající přesilovka, když 3x za sebou byli hostující hráči odesláni na trestnou lavici, ale bez využití.
Také ve druhé třetině pokračoval litý boj o první branku. K té měl blízko ve 22. minutě při oslabení Polák, který přímo ze střídačky naskočil do úniku, ale brankáře hostí nepřekonal. A když jsme nedokázali využít ani další 4 minutovou přesilovku za krvavé zranění Stříteského, tak udeřilo na druhé straně. Střela hostujícího Fišera byla sice zablokovaná, ale druhá střela v podání Dudadíka již znamenala vedení hostů. Ve 36. minutě měli hosté šanci své vedení navýšit, ale více než minutu trvající přesilovku 5 na 3 využít nedokázali. V závěru třetiny se do samostatného úniku dostal hostující Šakarov, ale domácí branku přestřelil.
Do třetí třetiny došlo k dalšímu přeskupení domácích řad a v čase 43:09 jsme viděli precizní teč Poláka, když v prostoru mezi kruhy usměrnil Marečkovu střelu od modré a srovnal na 1:1. Ve 46. minutě jsme s patřičnou dávkou štěstí přečkali přesilovkovou šanci Fišera a poté i akci v podání Dudadíka, když se v oslabení sám řítil na brankáře Lochmana, který jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče. Na přelomu třetiny jsme se dostali do vedení, když střelu z levého kruhu Hlouška hostující brankář vyrazil na modrou na volného Suchého, který do opuštěné klece bez problémů zakončil. V 54. minutě jsme se dostali do přečíslení 3 na 1, hostující brankář Marečkovu střelu vyrazil a Polák po objetí branky zasunul za brankovou čáru, ale tato branka neplatila, jelikož pan rozhodčí již předtím zapískal postavení hráče v brankovišti. Dobrým napadáním hronovské rozehrávky jsme očekávaný závěrečný nápor hostí nedopustili a do tabulky si tak připsali důležité 3 body.

Jiří Hruška, asistent trenéra:
Ve velmi důležitém utkání jsme si byli vědomi, že musíme vynaložit veškeré síly a pokusit se bodovat, aby jsme se na dnešního soupeře bodově dotáhli a získali náskok před pronásledovateli. Utkání z obou stran již od úvodního buly bylo takticky svázané a hrané ve vysokém tempu, kdy oba brankáři dlouho drželi bezbrankový stav. Inkasovaná branka ve 31. minutě nás nesrazila a do třetí třetiny jsme nastoupili s odhodláním tento výsledek otočit ve svůj prospěch, což jsme nezměrnou bojovností dokázali a celému týmu tímto patří dík. Zisku bodů jsme obětovali i pravidelné nasazování všech hráčů a v závěru se někteří na led nedostali, což snad tito hráči chápou a mají stejnou radost jako ti, kteří zbytek zápasu úspěšně vybojovali.