Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
středa 31. 10. 2012 od  
5:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:7(navíc Provazník OK, Blažej OT)
Přesilovky: 2:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Suchý P., Mareček P., Kostka V., Souček D., Podzimek M., Lochman J., Kudr J., Branda V., Kosina O., Hloušek M., Šafář J., Polák J., Dušánek J., Stříteský L., Drašnar J.


Střelba: 34:45 Diváků: 120 Rozhodčí: Machač - Karlík, Votroubek

V první třetině jsme viděli opatrný hokej z obou stran, kdy obě mužstva vycházela ze zabezpečené obrany. Do první vážnější šance se dostali hosté v 10. minutě, ale rychlý brejk zneškodnil brankář Lochman. Také hostující brankář Biegl se vyznamenal, když svojí lapačkou vychytal v 19. minutě Dušánka.
Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté a ve 21. minutě se ujali vedení, když potrestali naše zaváhání v obrané třetině. Domácí tým tato branka ale nezlomila, ale naopak zdravě nabudila a svojí aktivní hrou favorizované hosty zle trápil. Vyrovnání stavu jsme se dočkali ve 26. minutě, kdy po vyhrané buly v útočné třetině střílel od modré Podzimek a mimo dosah brankáře tečoval Stříteský. Následně se do šance prodral Šafář, ale jeho teč střílené nahrávky těsně minula hostující branku. Do vedení jsme šli po akci dvojice Hloušek a Šafář, když druhý jmenovaný střelou z levého kruhu rozvlnil síť za Bieglovými zády. Hosté po této brance výrazně znervózněli a dopouštěli se řady nedovolených zákroků, které rozhodčí Machač trestal. Do dvoubrankového náskoku se domácí tým dostal po přesilovkové střele Kostky a následné dorážce Šafáře. Také další branka padla v přesilovce, když se po střele Kostky od modré do chumlu před brankou nejrychleji zorientoval Dušánek a zvýšil již na 4:1. Ve 39. minutě hosté využili propadnutí domácích ve středním pásmu a po přečíslení a následném zmatku uklidil puk do prázdné branky Fořt.
Ve třetí části hry jsme viděli urputnou snahu hostí o vyrovnání a zisk bodů. Nejdříve ale museli skousnout další hořkou pilulku, když se ve 43. minutě střela Dušánka odrazila od brusle Drašnara za brankovou čáru. Ve 43. minutě byl vyloučen domácí obránce Souček a navíc chybné střídání umožnilo hostům hrát 1:25 minuty dvojnásobnou přesilovou hru. Tu obětavě hrající domácí ubránili, ale když následně měli sami početní výhodu, tak s ní naložili prachbídně a v okamžiku kdy se hostující hráč vrátil do hry, tak po hrubých chybách při rozehrávce inkasovali zbytečnou branku z hole Bláhy. O dramatickou koncovku tak bylo postaráno a zvláště poté, když v 59. minutě zavěsil Oppelt a snížil na 5:4. V závěrečné power-play hostí v poslední minutě měl největší šanci domácí Branda, ale jeho střela 14 vteřin před koncem přes celé hřiště pouze orazítkovala tyčku opuštěné hostující branky.

Jiří Hruška, asistent trenéra:
Viděli jsme výborné utkání, ve kterém jsme favorizované hosty zaskočili aktivním přístupem a celoplošným hokejem. Po první třetině, hrané spíše ze zabezpečené obrany jsme do druhé šli s cílem skórovat, což se podařilo a vypracovali jsme si náskok až na 4:1. V úvodu třetí třetiny jsme vstřelili trochu šťastnou branku, která se později ukázala jako rozdílová. Očekávaný závěrečný tlak hostí jsme ale obětavostí a soudružností všech hráčů ustáli a cenné vítězství uhájili, za což také patří dík vynikajícímu Lochmanovi v brance.