Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
neděle 21. 10. 2012 od  
7:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:9(+ Smutný OT - Louženský, Komárek OT)
Přesilovky: 3:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Mareček P., Kostka V., Stříteský L., Podzimek M., Lochman J., Špička J., Kosina O., Dostálek O., Kudr J., Hloušek M., Šafář J., Hlavatý P., Drašnar J., Smutný L., Dušánek J.


Střelba: 50:36 Diváci: 100 Rozhodčí: Pahulák - Votroubek, Karlík

Do okresního derby jsme vstoupili úspěšně a z první akce se ujali vedení, když z bezprostřední blízkosti zakončoval Hloušek. V 7. minutě Hlavatý orazítkoval tyčku novobydžovské branky. V 8. mintě hráli hosté přesilovku, ale chybou při střídání se o ní sami připravili a poté co se vyloučený domácí hráč vrátil na led, tak nastalou přesilovku proměnil v prostoru mezi kruhy osamocený Drašnar. Ve 13. minutě chyboval při rozehrávce brankář Lochman a hostující Špaček nabídnutou šancí nepohrdl a snížil na 2:1. Také druhou přesilovou hru v utkání jsme využili, když na modré zcela volný Mareček prostřelil vše co mu stálo v cestě.
V prostřední části hry jsme soupeře několikrát zamkli v jeho obranné třetině a jen zákroky brankáře Balážika držely akcie hostujícího týmu při životě. A když už byl hostující gólman překonán, pomohla mu ve 25. minutě po střele Kostky v oslabení tyč a ve 26. minutě odpálil z brankové čáry puk obránce. Zákonitě tak přišel trest za promarněné šance a po sérii zbytečných vyloučení domácích hráčů také nejdříve kontaktní a v zápětí i vyrovnávací branka hostí.
Poslední třetina byla plná událostí, nejdříve se ve 43. minutě po chybě domácí defenzívy hosté dostali do vedení. Vzápětí potrestal další faul hostů na brankovišti důrazný Hlavatý a srovnal na 4:4. V 52. minutě se nám nabídla 85 vteřin trvající přesilovka 5 na 3, ale hosté se i díky dvěma zázračným zákrokům Balážika ubránili. Následně vyrobil školáckou chybu Dušánek, když nahrával z rohu kluziště před branku a hosté touto nabídkou nepohrdli a v čase 55:21 se dostali do vedení 4:5. Z tohoto se ale neradovali dlouho, za 45 vteřin od vedoucí branky napřáhl od modré Podzimek a jeho střelu tečoval mimo dosah brankáře Dostálek a bylo srovnáno na 5:5. Že všechny body zůstanou pod Orebem, rozhodl v poslední dvouminutovce Hloušek, když nejdříve jeho střela z pravého kruhu trochu překvapila hostujícího brankáře a poté při power-play novobydžovského týmu vystihl jejich rozehrávku a do prázdné klece završil svůj hatt-rick.

Jiří Hruška, asistent trenéra:
Do poloviny utkání jsme měli převahu, ale po zbytečných faulech jsme v závěru druhé třetiny nabídli hostům šanci dostat se znovu do utkání. Ti touto šancí nepohrdli a srovnali nejen stav ve skóre. Ve třetí třetině se po našich chybách hosté dokonce nadvakrát ujali vedení, ale závěr utkání již patřil domácímu týmu a ve strhujícím závěru rozhodl o třech bodech kapitán týmu Milan Hloušek.