Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

1. krajská liga
neděle 14. 10. 2012 od  
2:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:2:4
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Suchý P., Mareček P., Stříteský L., Kostka V., Lochman J., Podzimek M., Bohdanecký J., Branda V., Kudr J., Dostálek O., Šafář J., Hloušek M., Drašnar J., Smutný L., Dušánek J., Christ M.


Střelba: 21:40 Diváci: 130 Rozhodčí: Kubišta - Votroubek, Karlík

V začátku utkání jsme zbytečně přenechali iniciativu na hokejkách hostí a již od úvodního buly se měl brankář Lochman co otáčet. Domácí tým se osmělil až v 9. minutě, kdy krásnou kombinaci prvního útoku hosté zmařili faulem. V nadešlé přesilovce jsme viděli několik nadějných závarů, ale bez brankového efektu. Do vedení se dostali trutnovští hráči v 15. minutě, kdy kombinací na jeden dotek vyšachovali domácí obranu a zakončující Veselý již neměl problém do odryté branky zakončit. Vzápětí jsme hráli druhou přesilovou hru v utkání, ale také hostující brankář předvedl pár výtečných zákroků a udržel průběžné vedení svého týmu.
Ve druhé třetině jsme viděli strhující podívanou, kdy se akce přelévaly ze strany na stranu, ale dlouho bez gólového efektu. Ve 28. minutě jsme hráli další přesilovku, ale v největší šanci se objevil hostující ex-sparťan Zelenka kdy jeho střela olízla horní tyčku Lochmanovi branky. Vyrovnání jsme se dočkali ve 33. minutě poté, co hostující brankář před sebe vyrazil obloučkem nahozený puk Stříteského ze středního pásma a u dorážky byl první Šafář. Že budou o přestávce mezi druhou a třetí třetinou spokojenější hosté rozhodl ve 39. minutě kapitán hostí Šimoníček, když se z čista jasna objevil zcela osamocen na kruhu pro vhazování a nad ležícím Lochmanem trefil odkrytou část branky.
Také ve třetí části hry pokračoval rychlý a pohledný hokej ve kterém byli střelecky aktivnější hosté, ale spolehlivě chytající domácí brankář dlouho držel šanci na vyrovnání. V poslední pětiminutovce jsme se pokusili o něco více vysunout forčeking, ale po propadnutí v útočném pásmu jsme byli okamžitě ztrestáni, když rychlý brejk zakončil dorážkou opět Veselý a zvýšil na 1:3. Za necelou minutu zdramatizoval utkání domácí Dostálek, když tváří v tvář s hostujícím brankářem nezaváhal a snížil na 2:3. Závěr utkání si ale hosté bez větších problémů pohlídali a nedovolili domácím ani odvolat brankáře. I přes prohru si hráči zaslouží absolutorium, což také potvrdili přítomní diváci a po závěrečném hvizdu domácím zatleskali. Jen škoda, že si na zimní stadion nenašlo cestu více diváků a nevytvořili pro domácí tým lepší atmosféru.

Trenér Miroslav Řehák:
Po počátečním ostychu a očekávání co předvede soupeř, jsme hru dokázali vyrovnat a s favoritem soutěže odehráli podařené utkání. Škoda neproměněných šancí po vyrovnání na 1:1, kdy jsme se ale přes fyzicky zdatnější hráče hostí ke gólovým dorážkám nedostali. V závěru si hosté již své vítězství zkušeně pohlídali, ale svému týmu nemám co vytknout a za bojovnost a nasazení by si alespoň jeden bod zasloužil.