Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga juniorů
sobota 4. 2. 2012 od  
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:6
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Novotný J., Šoula M., Libřický Z., Stříteský L., Fišer J., Surý J., Tuček J., Lochman J., Pechánek J., Hruška J., Hidvéghy M., Denemarek L., Vodička O., Lochman A.


Střelba: 41:27 Rozhodčí: Kubišta - David, Jaroš

Utkání s tradičním rivalem jsme zahájili raketově a hned v úvodní minutě zamknuli hosty ve vlastní třetině a svůj tlak také brankově zakončili, když střelu Stříteského dorazil na brankovišti číhající Tuček. V první desetiminutovce jsme měli několik dalších příležitostí zvýšit své vedení, ale bez úspěchu a ve druhé polovině této třetiny byli hosté lepším týmem a zaslouženě se dočkali vyrovnání. Navíc se jim v poslední minutě povedlo potrestat chybu Libřického, kdy ve vlastním oslabení místo jednoduchého vyhození zvolil kličky před vlastní brankou, o puk přišel a 1 vteřinu před koncem trestu šli hosté do vedení.
Ve druhé třetině jsme viděli vyrovnaný souboj bez výraznějších brankových příležitostí. Závěr třetiny byl ovlivněn nehezkým zákrokem, když hostující Vlkanova krosčekem poslal Surého hlavou proti mantinelu. Pan rozhodčí nejdříve signalizoval pouhé 2 minuty, že šlo o běžný zákrok a že bude Surý v dalším střídání hrát. Poté co se Honza několik dlouhých vteřin vůbec nehýbal a byl zjevně mimo sebe, tak až tento hrůzný pohled přinutil pana rozhodčího překvalifikovat svůj výrok na 5+OK. Myslím že takovéto zákeřné zákroky do hokeje nepatří a měli by být automaticky trestány většími tresty.
V úvodu třetí třetiny jsme měli výhodu dlouhé přesilové hry, podloženou dalším vyloučeným, ale dlouho jsme se nedokázali střelecky prosadit. Až ve 45. minutě konečně přišla přesná střela obránce od modré a znamenala vyrovnání stavu na 2:2. Do vedení jsme se dostali po ukázkově sehraném brejku dvou na jednoho, kdy Tuček přesnou žabičkou našel hůl Pechánka a ten neměl problém zakončit. Následně jsme bez větších problémů přežili sérii vyloučení a když se hosté v poslední minutě odhodlali ke hře bez brankáře, tak o závěrečnou tečku v utkáni se zasloužil opět Tuček zakončující od modré do opuštěné klece.
Za obětavý výkon hráčů a bojovnost hlavně ve třetí části si domácí tým vítězství zasloužil, ale hlavně přejeme Surému rychlé uzdravení bez následků.