Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga
pátek 2. 10. 2009 od  
6:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 6:10
Oslabení: 2:3

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů P., ., Řezníček J., Podzimek M., Tomášek F., Kostka V., Lochman J., Luštinec O., Kosina O., Knížek T., Kubín P., Vinopal C., Branda V., Kudr J., Hloušek M., Hofman M., Rejzek D., Erban Z., Šesták J., Mlateček P.
zdroj informací: http://www.hokejnp.cz/news.php?readmore=66
I když se jednalo o pohárové utkání, Metuje Cup má přípravný charakter a proto mají možnost trenéři vyzkoušet v těchto zápasech různá složení týmu i herních variant. Na počátek sezóny se hrálo velmi kvalitní utkání v dobrém tempu i nasazení všech aktérů . Novopačtí představili ve svém týmu oproti loňské sezóně několik nových tváří : Lukáše Kollmana (loni Dvůr Králové), Jiřího Slabého (Jičín), Alana Šrámka (Vrchlabí) a vlastního odchovance, juniora Jiřího Červeného. Naopak několik hráčů loňského kádru absentovalo.
Zápas začali domácí s chutí, dobře kombinovali a poměrně lehce se dostávali před branku soupeře. Do první brankové příležitosti se dostal David Musil, leč jeho střela z ostrého úhlu minula opuštěnou část třebechovické branky. Skóre utkání otevřel po učebnicové kombinaci celé druhé řady Kollman po přihrávce Jakubce. V 10. minutě již domácí vedli dvoubrankovým rozdílem, když úspěšným střelcem byl další novic v dresu BK Šrámek, kterého pěkně uvolnil Rychlovský. Poté přišla po sobě jdoucí vyloučení Slabého a Poura a obě přesilovky Třebechovice využili ke srovnání skóre. V 15. minutě propadli domácí na soupeřově modré čáře a brejk zakončený zkušeným Hofmanem přivodil najednou obrat ve výsledku zápasu. Naštěstí pro domácí o minutu později prostřelil od modré čáry brankáře soupeře Štěpán a po šestnácti minutách hry tak svítil na ukazateli skóre nerozhodný výsledek 3:3.
Druhá třetina byla poznamenána horší kvalitou ledu vlivem poruchy rolby a tento fakt se také podepsal na kombinační hře obou mužstev, kdy kontrola puku činila hráčům především při zakončování problémy. Zatímco diváci v první dvacetiminutovce viděli pěkných šest branek, ve druhé části padla branka pouze jedna z hole domácího Poura, který tak opět dostal novopacké mužstvo do jednobrankového vedení.
Domácím se podařilo rolbu opravit a tak třetí třetina se hrála již na vyžehlené ploše a s otevřeným výsledkem. Ve 48. minutě střela Tomáška prošla od modré čáry ve skrumáži těl před Dresslerem až do jeho branky a bylo opět vyrovnáno. V závěru utkání s nejprve prosadila opět druhá domácí řada zkušených hokejistů, když po přihrávce Kollmana pověsil Jakubec puk pod horní tyčku třebechovické branky a využil tak dvojnásobnou přesilovku Nové Paky. Definitivní tečku výsledku udělal v 55. minutě Rychlovský, který rovněž při hře 5 proti 3 napodobil Jakubce a pěknou střelou pod břevno stanovil konečný účet utkání.