Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 20. 2. 2019 od 18:00
4:8

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:6
Střelba: 30:40
Přesilovky: 1:3
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Hendrich J., Dittrich M., Hubáček J., Bartoň M., Beránek M., Drašnar J., Filip D., Šeda V., Drašnar T., Matouš M., Kudr J., Vik J.

Stadion Nový Bydžov
Veselý M. - Kulhánek, Zmítko, Klust, Nedbal, Štěpán, Malý - Kubišta, Kozák, Hejna, Černý, Hlaváček, Jebavý, Postolka, Chára, Pilný

Také druhý zápas zvládl soupeř lépe = konec ve čtvrtfinále

V úvodní třetině druhého zápasu čtvrtfinále byl hostující tým jednoznačně aktivnějším týmem. V 7. minutě si rychlejší a důraznější hráči soupeře vykoledovali výhodu přesilové hry 5 na 3, tu sice nevyužili, ale ve standardní přesilovce od modré Zmítko prostřelil vše co mu stálo v cestě. Poté jsme měli výhodu přesilovky také my, ale v největší šanci trefil Filip pouze spojnici tyček hostující branky. V 11. minutě zůstal mezi kruhy volný Klust a střelou z první překonal Lochmana. Ve 14. minutě se v přesilovce prosadil Černý, po střele mimo tři tyče se od zadního mantinelu odrazil kotouč přímo na jeho hůl a z ostrého úhlu dostal šťastně kotouč za brankovou čáru. V 16. minutě jsme rychle proměnili přesilovou hru, od modré prostřelil Veselého prudkou střelou Hornyš.


Ve druhé části již převaha hostujícího celku nebyla tak zřejmá, oba týmy si dokázaly vypracovat několik střeleckých příležitostí, ale ty hostující byly opět nebezpečnější. Ve 25. minutě se nám naskytla šance zahrát si krátce přesilovku 5 na 3, ale prohrané vhazování nám tuto výhodu vzalo a i v následné výhodě o jednoho muže jsme si nějakou šanci vytvořit nedokázali. Ve 35. minutě měli zase dvojnásobnou výhodu hosté, ale i oni touto nabídkou pohrdli. Ujala se tak až akce z poslední minuty této třetiny, po vhazování v útočné třetině zakončoval rychlou kombinaci Hejna.

Do třetí třetiny jsme vstoupili aktivně se snahou co nejdříve dát nějakou kontakní branku, hosté vědomi si svého náskoku se zaměřili na obranu. Ve 43. minutě se po nahození na branku dostal k dorážce na brankovišti Hubáček a snížil na 2:4. V následujícím střídání vymotal hostující obranu Šeda, povytáhl si brankáře, do poloprázdné klece ale zakončit již nedokázal. Ve 48. minutě si ve středním pásmu za záda obrany najel Hlaváček, nikdo ho dostihnout již nestihl a svůj výpad zakončil přesnou střelou k tyčce. V 51. minutě jsme při své přesilovce vytvořili chybu na útočné modré, hostující hrající trenér Kubišta svůj výpad zakončil úspěšným blafákem. V 54. minutě se v přesilovce trefil zpoza modré Hejna a bylo po nadějích. Korekci výsledku přinesla střela v 58. minutě, Kostka takřka od červené nachytal brankáře Veselého. V poslední minutě jsme se dostali do přečíslení 3 na 1, to využil svojí dorážkou z brankoviště Bartoň. Také hosté dokázali výhodu přečíslení 3 na 1 využít, těsně před závěrečnou sirénou skóroval Postolka. V obou čtvrtfinálových zápasech byl novobyžovský tým rychlejší, důraznější, přesnější a zcela zaslouženě postoupil do semifinále KLM a nám nezbývá než mu k tomu sportovně pogratulovat.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Věděli jsem, že soupeř má silnější útočnou fázi a tak bylo potřeba jejich hru zachytávat ve středním pásmu a tím udržet soupeře na své polovině. Tam byli zranitelní a bylo možno je donutit k chybám. Bohužel to se nám dařilo pouze v určitých fázích utkání, kdy jsme soupeře přehrávali. Nejlepší část série jsme odehráli v prvním utkání, ale pouze jednu třetinu. Na to se zápasy nevyhrávají. Nový Bydžov si vítězství zasloužil a mě nezbývá nic jiného, než soupeři k postupu blahopřát.