Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 17. 2. 2019 od 17:00
8:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:12:4
Střelba: 50:32
Přesilovky: 1:3
Oslabení: 1:0

Sestavy

Stadion Nový Bydžov

Veselý M. - Kulhánek, Doskočil, Zmítko, Klust, Nedbal, Štěpán - Kubišta, Kozák, Hejna, Černý, Malý, Hlaváček, Jebavý, Postolka, Chára, Pilný

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Libřický Z., Beránek M., Zahradník T., Bartoň M., Drašnar J., Filip D., Šeda V., Drašnar T., Dittrich M., Vik J.

První zápas čtvrtfinále pro domácí tým

V úvodu utkání byli krátce po sobě vyloučeni hráči na obou stranách a vypadalo to, že pan rozhodčí nasadí velmi přísný metr. V 9. minutě jsme zamkli domácí tým ve třetině a vytvořili si několik šancí, ale domácí obrana odolala a z následného rychlého protiútoku zakončoval domácí hráč z druhé vlny do tyčky za brankářem Petrů. Ve 12. minutě při naší přesilovce zamotal Šeda domácího obránce, ale poté těsně netrefil odrytou branku. V následné šanci Hornyše nejdříve vychytal Veselý a bekhendová dorážka do poloodkryté branky zamířila nad horní tyčku. Ve 14. minutě Hornyš zatáhl kotouč až za branku, po jejím objetí našel volného Zahradníka a ten měl dostatek času zamířit přesně do horního růžku. V 16. minutě se po závaru ve třetině kotouč odrazil k volnému Chárovi mezi kruhy a ten neměl problém vyrovnat na 1:1. V 18. minutě jsme si vedení vzali zpět, Bartoň z pravého kruhu pro vhazování překvapil Veselého v domácí brance.


Ve druhé třetině držel rozhodčí přísný metr, bohužel pouze na jedné straně a moc v plném počtu jsme nehráli. Ve 29. minutě při jedné z dalších domácích přesilovek získal ve středním pásmu kotouč Šeda a poté z vrcholku kruhů golfákem překonal domácího brankáře. Zda kotouč přešel brankovou čáru můžeme spekulovat jak chceme, ale rozhodčí po poradě s čárovými branku uznal. Ve 33. minutě při další domácí přesilovce bylo proti nám nařízeno trestné střílení, domácí Hlaváček jej ale neproměnil, Petrů jeho pokus o blafák přečetl. Ve 34. minutě jsme byli odesláni do tří, domácí tuto výhodu sice neproměnili, ale v pokračující standardní přesilovce z ostrého úhlu zakončoval Hlaváček a snížil na rozdíl jediné branky. Ve 37. minutě bylo nařízeno druhé trestné střílení, tentokrát ho Chára proměnil střelou do horního růžku nad lapačku. V další minutě jsme byli posláni opět do tří, tentokrát na celé dvě minuty a domácí to využili Nedbalem k otočení stavu ve svůj prospěch.

V úvodu třetího dějství se také konečně nám naskyla výhoda přesilové hry, tu jsme využili ke srovnání stavu na 4:4, nahození od modré na branku za nejistého Veselého dorazil Beránek. Bohužel další zbytečný faul a následné vyloučení dokázal Kubišta ve 48. minutě proměnit svojí dorážkou z mezikruží. Za další minutu to již bylo o dvě branky, nedokázali jsme od kotouče odstavit Postolku a jeho střela z levého kruhu zpoza obránce zapadla přesně do horního protilehlého růžku. V 55. minutě se podobně přesně trefil Jebavý a v poslední minutě si zopakoval přesné zakončení Postolka. Ve středu pokračuje čtvrtfinále na domácím ledě a budeme se těšit na hlasitou podporu fanoušků.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Nejdříve musím kluky pochválit za odmakaný zápas, nikdo nic nevypustil. Bylo to velice náročné utkání, kdy jsme nastoupili pouze ve 14 hráčích a jeden se nám ještě v průběhu utkání zranil, proti rychlému a dobře bruslícímu mužstvu jako Bydžov je. Bohužel jsme ztratili dobře rozehrané utkání. V první třetině jsme byli lepším týmem, dobře jsme zachytávali soupeřovy rychlé útočníky a tím jsme je nepustili do jejich hry. Naopak jsme byli trpěliví a čekali na svoje šance, keré přišly a my je dokázali využít. Bohužel ve druhé části hry jsme už tak dobře nedodržovali hru z první třetiny a z toho jsme byli často a někdy zbytečně vylučováni (různý metr rozhodčích už nikoho nepřekvapuje - poměr faulů 12:4). Tady se zápas otáčel ne jen herně, ale i výsledkově. Ve třetí třetině jsme ještě dokázali vyrovnat, ale pak nám došli i fyzické síly, což soupeř dokázal využít.