Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 20. 1. 2019 od 17:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:3
Střelba: 33:34
Přesilovky: 0:3
Oslabení: 0:1

Sestavy

HC Opočno

Sajdl T. - Sajdl R., Kubíček, Jakl, Hejduk, Franc, Lukášek, Černík, Libnar, Řehák J., Slezák, Srpek, Brožek, Sajdl L., Šafář, Rail, Mervart

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Souček D., Dittrich M., Hornyš P., Kostka V., Šverák D., Libřický Z., Hubáček J., Zahradník T., Bartoň M., Drašnar T., Filip D., Kudr J., Beránek M., Matouš M., Šeda V.

Důraznější a bojovnější domácí rozhodli v přesilovkách

V úvodní třetině jsme byli aktivnějším týmem a častou střelbou zaměstnávali domácího brankáře. Překonat se ho ale povedlo pouze v 5. minutě, kdy Souček od modré trefil přesně horní růžek branky. Další řadu střeleckých příležitostí jsme nedotáhli do brankového vyjádření a k nebezpečným dorážkám před brankou jsme se nedostávali.
V úvodu druhé třetiny jsme byli velmi přísně posláni do oslabení, domácí tuto výhodu využili ke srovnání stavu, střelu Slezáka Lochman neudržel mezi betony a na brankovišti se nejrychleji zorientoval Lukášek. Ve 24. minutě dostal za záda obrany nahrávku Zahradník, gólmana si položil a v pádu zakončil pod horní tyčku. Po polovině utkání jsme hráli přesilovou hru, chybu na útočné modré hasil obránce faulem a bylo nařízeno trestné střílení. Toho se chopil Srpek a svůj forhendový blafák dokázal brankově zakončit. Ve 36. minutě domácí opět využili přesilovou hru, střelu od modré tečoval před brankou Libnar. My jsme v této třetině nedokázali proměnit několik tutovek, kdy jsme netrefili ani prázdnou branku.
V závěrečné třetině jsme se k nějakému trvaljšímu tlaku na domácí branku nedostali a když už jsme si nějakou šanci vypracovali, tak nás opět zklamala koncovka. V 53. minutě se ve vlastním oslabení dostal do úniku Matouš, byl faulován a podruhé v zápase bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný ale Sajdla překonat nedokázal. Navíc jsme se vzápětí dopustili dalšího faulu a nastalou přesilovku 5 na 3 domácí zúročili k potvrzení svého náskoku, na levém kruhu měl spoustu času přesně zamířit Jakl.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
V první části hry jsme byli jasně lepším týmem, soupeř vůbec v ničm nestíhal. Škoda jen, že jsme tuto převahu nevyjádřili větším počtem branek. Ve druhé třetině domácí zjistili, že nás mohou beztrestně hákovat, držet, podrážet. Paradoxem bylo, že jsme byli nakonec vylučováni více my, než soupeř. Byl to důkaz, jak pan rozhodčí může hrubě ovlivnit výsledek utkání (čárových se vůbec netýká, ti byli naopak velice přesní). Soupeř se díky přesilovkám dostal do většího tempa a začal hru vyrovnávat. Vždy, když jsme se dostávali do tlaku, byli jsme opět vyloučeni a bylo po tlaku. V posledních minutách jsme různě kombinovali sestavu, ale k otočení výsledku jsme se bohužel nepropracovali. Když mi po utkání i trenér domácích sám od sebe řekne, že rozhodčí byl hrozný, tak tomu není již co dodat.