Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 28. 11. 2018 od 18:00
10:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:7
Střelba: 47:34
Přesilovky: 3:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Hendrich J., Dittrich M., Hubáček J., Zahradník T., Drašnar J., Wolf J., Filip D., Jušta J., Beránek M., Bartoň M., Šeda V., Matouš M.

Stadion Nový Bydžov
Veselý M. (41. Vaněk) - Kulhánek, Novák, Malý, Nedbal, Štěpán - Jiránek, Kubišta, Kozák, Veselý T. Černý, Menyhárt, Hlaváček, Jebavý, Postolka, Chára

V okresním derby rozhodla naše povedená druhá třetina

Do utkání jsme vstoupili aktivně a rychlým přístupem k hostujícím hráčům již na útočné polovině se dostávali i do zakončení. Úvodní výhodu přesilové hry jsme sice nevyužili, ale v 6. minutě jsme se dostali do vedení. Po závaru v útočné třetině se z levého kruhu trefil přesně do protilehlého růžku Veselého branky benjamínek týmu Jušta. Druhou výhodu přesilovky ve 13. minutě jsme již dokázali využít, krátce před návratem vyloučeného hráče zakončoval po nabídce zpoza branky volný Zahradník. Hostům nelze upřít snaha, ale obrana v čele s brankářem Petrů pracovala spolehlivě.
V úvodu druhé třetiny byli krátce po sobě vyloučeni hráči na obou stranách, při hře 4 na 4 jsme šli do přečíslení 2 na 1, Filip ale střelou trefil pouze tyčku za Veselým. Když už jsme byli v plném počtu, tak nastalou přesilovku využil Filip po nahrávce zpoza branky střelou pod horní tyčku branky. Ve 28. minutě jsme po neodpískaném zakázaném uvolnění a následném propadnutí na útočné modré inkasovali branku z hole Hlaváčka. Ve 29. minutě jsme rychle využili další výhodu přesilové hry, střelu od modré tečoval před brankářem Hornyš. Ve 34. minutě se po závaru v útočné třetině prosadil na brankovišti Šeda a zvyšoval již na 5:1. Ve 36. minutě jsme získali kotouč ve středním pásmu a exkluzivní nabídku Wolfa využil do prázdné opět Šeda. Za další minutu jsme se opět radovali z povedené akce, Drašnar zatáhl kotouč do útočné třetiny, z rohu našel volného Hornyše na modré, ten následně mezi kruhy volného Zahradníka, který zakončil souhru přesnou ranou k tyčce. Ve 38. minutě se po dalším rychlém výpadu do třetiny trefil přesně pod horní tyčku nad ležícího brankáře Beránek. Třetinu snů zakončila kombinace na jeden dotek v útočné třetině, zakončení do prázdné branky tentokrát vyšlo na J. Drašnara.
Závěrečná třetina se hrála již pouze z povinnosti, hosté vyměnili brankáře Veselého a i jeho náhradník Vaněk se rozhodně nenudil. Naše akce již ale neměli patřičnou šťávu a přesnost z druhé třetiny. I tak jsme si vytvořili spoustu šancí, ale bohužel často bez úspěchu. Ujala se až akce v 52. minutě, Beránek si zpoza branky vyjel do zakončení a bekhendem překonal hostujícího brankáře. V 54. minutě jsme vyrobili chybu na útočné modré, Kozák v prním zakončení branku netrefil, ale z následné dorážky se již nemýlil. Poté jsme nedokázali využít další přesilovku a když byli hosté v plném počtu, tak přečíslení 2 na 1 využil T. Veselý ke zkorigování na konečných 10:3.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
K utkání jsme nastupovali s respektem k silnému soupeři, který nás v minulém vzájemném utkání přehrál hlavně zásluhou rychlých protiútoků, které jsme nedokázali zachytávat. Především na to jsme si chtěli dnes dávat pozor, myslím, že se nám to, až na několik vyjímek, podařilo. Konečně jsme také využili šance, které jsme si vypracovali. Doufám, že jsme potěšíli nejen fanoušky, ale také našeho spoluhráče Richarda Píče, který se zranil v úterním tréninku a leží po operaci zlomené stehení kosti v Hradecké nemocnici. Tímto ho všichni zdravíme a přejeme mu brzké uzdravení.