Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 31. 10. 2018 od 18:00
2:6

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:7
Střelba: 29:40
Přesilovky: 2:2
Oslabení: 2:0

Sestavy

HC Opočno

Sajdl T. - Sajdl R., Kubíček, Jakl, Hejduk, Řehák F., Žid, Zajíček, Janoušek, Franc, Lukášek, Libnar, Řehák J., Slezák, Srpek, Škrabal, Šafář, Rail, Mervart

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Souček D., Hornyš P., Dittrich M., Píč R., Wolf J., Filip D., Jušta J., Beránek M., Bartoň M., Šeda V., Matouš M., Zahradník T., Drašnar J.

Zasloužené tři body z opočenského ledu

V úvodní třetině se z řady oboustranných šancí ujala jako první ta při našem oslabení v 6. minutě, podél levého mantinelu se protáhl Wolf až do zakončení a Sajdla překonal bekhendovým pokusem. V 15. minutě vybojoval kotouč za domácí brankou Jušta, poté našel na kruhu pro vhazování volného Hendricha a ten se ranou z první nemýlil. V 16. minutě se již domácí hráči radovali z branky, ale předčasně, Petrů udržel kotouč pod svým betonem.
V úvodu druhé třetiny jsme hráli první přesilovku, po celé dvě minuty zamkli soupeře do třetiny, ale zvýšení náskoku se nedočkali. Ve 25. minutě další vyloučení domácího hráče jsme již potrestali po pár vteřinách, po střele od modré se dorážkou z brankoviště prosadil Beránek. Ve 26. minutě to bylo již 0:4, po kombinaci v útočném pásmu se střelou do horního růžku trefil J. Drašnar. Poté pan rozhodčí nabídl domácím výhodu přesilovky, v té se do rychlého výpadu a přečíslení dostala dvojice domácích a J. Řehák překonal Petrů rychlou a prudkou střelou na lapačku. Ve 37. minutě soupeř opět využil přesilovku, tentokrát zůstal volný na pravém kruhu Rail. V této části jsme dokázali zahodit řadu šancí, domácí se dostali na dostřel v přesilovkách za vyloučení za běžné zákroky.
V závěrečné třetině přinesla klid do našich řad proměněná přesilovka ve 45. minutě, z vrcholku kruhu se trefil volný Hendrich. V 50. minutě jsme dokázali podruhé v utkání skórovat při vlastním oslabení, rychlý výpad a přečíslení 2 na 1 proměnil střelou na lapačku J. Drašnar.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Po celé utkání, kromě cca 10 min. ve druhé polovině druhé třetiny, jsme měli převahu a byli lepším týmem. Konečně jsme šli v úvodu do vedení, což nás trochu uklidnilo. Až do zmíněné druhé třetiny a stavu 4:0 jsme drželi utkání pod kontrolou. Zbytečnými fauly a vlastními chybami, kdy domácí tým v přesilovce snížil na rozdíl dvou branek, jsme soupeře dostali zpět do zápasu. Samozřejmě soupeř cítil šanci s výsledkem ještě něco v poslední třetině udělat. Díky páté brance jsme zápas dotáhli v pohodě do vítězného konce.