Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 10. 10. 2018 od 18:00
2:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:5(navíc Drašnar T., Kudr (oba TE) 10min. OT)
Střelba: 21:40
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 1:0

Sestavy

TJ Spartak Nové Město n.M.

Biegl - Krejcar, Dufek, Prouza, Macháček, Sedláček, Zákravský, Reichmann, Lelka, Rojšl, Vencl, Bureš, Chmelík, Pohl, Řezníček

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Souček D., Kostka V., Hendrich J., Dittrich M., Hornyš P., Libřický Z., Hubáček J., Bartoň M., Drašnar T., Wolf J., Filip D., Kudr J., Drašnar J., Zahradník T., Jušta J., Beránek M., Matouš M., Šeda V.

Tříbodové vítězství na novoměstském ledě

Vstup do utkání vyšel lépe domácímu týmu a hned z první akce se ujal vedení. Mezi kruhy zcela volný Řezníček měl dostatek času zamířit, touto nabídkou nepohrdl a rozvlnil síť za Lochmanem. Následně měly oba týmy výhodu přesilové hry, ale ani jednomu se skórovat nepodařilo. Ve 13. minutě jsme sice další přesilovou hru opět nevyužili, ale ještě než se vyloučený domácí hráč stihl zapojit do kry, tak se na brankovišti prosadil Jušta a vyrovnal stav na 1:1. V 17. minutě jsme ve vlastním oslabení podnikli nebezpečný výpad, Šeda ale netrefil prázdnou branku. Pouze naše nepřesná koncovka, nebo zákroky domácího brankáře Biegla držela soupeře stále ve hře.
V nástupu do druhé třetiny jsme vytvořili další hrubou chybu za kterou jsme zaplatili druhou brankou. Propadnutí v útočné třetině, následné přečíslení korunované vyjetím brankáře a netrefením kotouče umožnilo snadnou trefu Lelky do prázdné klece. Ve 29. minutě jsme konečně dokázali proměnit přesilovou hru, Filipovu nabídku před branku využil Wolf svojí dorážkou z brankoviště. Ve 33. minutě jsme otočili stav ve svůj prospěch, kombinaci na jeden dotek v útočném pásmu zakončoval Šeda do prázdné. V závěrečné minutě jsme s patřičnou dávkou štěstí bez úhony přežili velkou šanci domácích, kteří nedotlačili kotouč za brankovou čáru.
Úvod třetí třetiny přinesl jednu pozitivní změnu, nedostali jsme branku z první střely na brankáře. Zbytečná vyloučení na naší straně domácí nepotrestali, naopak Hornyš svůj výpad v 50. minutě od vlastní modré zakončil přesnou střelou kterou našel místečko v postoji Biegla a v oslabení zvýšil na 2:4. V 57. minutě již částečně odevzdané domácí dorazil Beránek, který si sjel za obranu a tváří v tvář s domácím brankářem nezaváhal.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Chtěli jsme začít aktivně, dokonce jsme si vypracovali první šanci, ale nepromněnili jsme. Bohužel soupeř po naší chybě, kdy jsme nechali úplně volného hráče před brankou, tu svoji šanci využil. To nás dost přibrzdilo a celou úvodní třetinu jsme se z toho dostávali. Byli jsme lepším týmem, měli jsme i více šancí, bohužel jsme je nevyužívali. Podařilo se nám vyrovnat, ale stále se nám nedařilo překlopit stav na naši stranu.
Druhá třetina byla jak přes kopírák, začali jsme náporem, ale opět po chybě nebo spíše po více nešťastných rozhodnutích, které po sobě následovali, soupeři vlastně branku darovali. Nepřestali jsme bojovat, ale chyběla nám lehkost v kombinacích a větší přesnost a důraz v zakončení. Až asi 7 minut před koncem druhé třetiny jsme důraz prokázali a v přesilovce vyrovnali. Pak jsme předvedli asi nejlepší pasáž utkání, soupeři jsme nedali vůbec prostor na rozehrávku, rychle jsme napadali a z toho si vytvářeli šance. Využili jsme bohužel jen jednu, ale ta znamenala konečně vedení v utkání.
V poslední třetině jsme hru již víceméně kontrolovali. Tato část byla rozdrobena častými vyloučeními z obou stran, ale soupeř si moc vyložených šancí nevypracoval, naopak nám se podařilo náskok navýšit a zápas dohrát v klidu.