Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 7. 10. 2018 od 17:00
4:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:7(navíc Marša (TE) 5+OK)
Střelba: 37:37
Přesilovky: 1:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Trutnov B

Pivrnec - Rathouský, Gabriel D., Tomáš, Junek, Suvorov, Špetla - Patzelt, Smékal, Gabriel L., Tatar Jak., Vacek, Chytráček, Baudyš, Rutrle, Synek, Tatar J.

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Souček D., Kostka V., Dittrich M., Marša K., Hendrich J., Hornyš P., Hubáček J., Filip D., Bartoň M., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Drašnar J., Zahradník T., Šeda V., Beránek M., Matouš M., Kudr J.

V úvodním mistrovském utkání těžce vydřené dva body

Do první šance zápasu se dostal Šeda ve 2. minutě, ale Pivrnec jeho pokus zlikvidoval. To domácí se ze své první šance ujali vedení, Chytráček zpoza branky dával kotouč před branku a zcela volný Smékal Lochmana prostřelil. V 5. minutě jsme hráli první přesilovou hru, více než 80 vteřin dokonce dvojnásobnou. Bohužel jsme nic nedokázali vymyslet a domácí se bez větších potíží ubránili. V 8. minutě jsme ale dokázali srovnat stav na 1:1, rychlý výpad z pásma a přečíslení využil Beránek střelou do poloprázné klece. Ve 13. minutě hráli přesilovku domácí, zle dotírali na branku Lochmana, ale ten odolával. Dorážející L. Gabriel se poté pustil do potyčky s Maršou, z jakého důvodu vyšel s větším trestem pouze hostující hráč je otázkou, na kterou zná odpověď pouze pan rozhodčí. Přesilovku dokázala trutnovská rezerva proměnit 2 vteřiny před jejím skončením, ujala se dorážka Vacka z mezikruží. Nepovedenou třetinu v našem podání završila poslední minuta, kdy nahození Tomáše od modré tečoval obránce mimo dosah brankáře Lochmana.
Ani úvod druhé třetiny nevypadal na nějaký zvrat ve vývoji utkání, hned ve 21. minutě jsme propadli v útočné třetině a při přečíslení domácích 3 na 1 nás zachránila horní tyčka. Ve 25. minutě jsme hráli další oslabení a i tuto výhodu dokázali domácí proměnit, Tomáš se od modré trefil přesně k tyčce hostující branky. Ve 32. minutě jsme dokázali snížit, Kudr v rohu vybojoval kotouč a Bartoň následně z mezikruží prostřelil Pivrnce. Ve 37. minutě se do brejku dostal Hornyš, když přímo z trestné lavice ujížděl sám na domácí branku, tu ale přestřelil.
Ve třetí třetině jsme se dlouho nemohli dostat na dostřel domácí branky, pomohla nám až přesilovka v 53. minutě, Hornyšovu bombu od modré tečoval clonící Klemenc přímo do horního růžku domácí branky. Následně jsme přežili několik nabezpečných závarů ve vlastní třetině a v 58. minutě se dočkali vyrovnání. Beránek aktivním napadáním získal kotouč ve třetině a poté si extrutnovský Zahradník počínal velmi zkušeně. Povytáhl si brankáře z branky a následně zavěsil pod horní tyčku. Škoda, že se neujala i jeho další akce v poslední minutě, tentokrát zasáhl Pivrnec.
V aktraktivním prodloužení 3 na 3 měly oba týmy několik náznaků gólových akcí, nakonec se ujala až ta v 65. minutě, když přečíslení 2 na 1 využil Jakub Drašnar a rozhodl tak o zisku druhého bodu.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Věděli jsme, že nás čeká nelehký soupeř, i když nováček, ale posílený hráči z A týmu hrající 2. ligu. Rozdíl je hlavně v tom, že tito hráči jsou na ledě již podstatně delší dobu než my. Také jsme se dostávali do tempa pomaleji než domácí. Patrné to bylo hlavně při nerovnovážném poměru sil na ledě, kdy nám pohyb soupeře dělal problémy. Naše hra byla neurovnaná, kotouč odskakoval od hokejek, vše se odráželo k soupeři. I přesto jsme si šance vypracovali, ale bohužel jsme je nedokázali využít, na rozdíl od domácích. Hned první chybu v naší obraně potrestali, dvě branky jsme si dali v podstatě sami.
Od poloviny utkání za stavu 1:4 se obraz hry začal otáčet, začali jsme lépe bruslit a rychleji přistupovat k soupeři. Do konce druhé třetiny jsme snížili na rozdíl dvou branek a byli ve hře. Myslím, že v závěrečné třetině jsme byli již lepším mužstvem. Trutnovští sice hrozili z rychlých protiútoků, protože jsme museli více riskovat a otevřít hru, ale v tuto dobu nás podržel náš brankář.
V závěru jsme měli více sil a podařilo se nám stav srovnat. V prodloužení se šance střídaly na obou stranách, my byli šťastnější a získali tak druhý bod do tabulky. V závěru utkání jsme na tom byli fyzicky trochu lépe než soupeř, hlavně díky tomu, že jsme většinu utkání rozložili na čtyři útoky.