Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
pátek 9. 3. 2018 od 18:00
5:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:2
Střelba: 35:41
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Seidl T., Kostka V., Dittrich M., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Souček D., Bartoň M., Hubáček J., Kudr J., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Šeda V., Drašnar J., Beránek M., Matouš M.

HC Jičín
Beneš - Najman, Buchar, Žalud, Mikolášek, Štěpán, Brzák, Nový, Pletka, Průšek, Žďárský, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec

Po dramatickém průběhu jsme si vynutili pátý rozhodující zápas

Do utkání lépe vstoupili hosté a svojí aktivní hrou nám způsobovali řadu problémů ve vlastní třetině. Do vedení se dostali v 5. minutě po vhazování ve třetině, kdy střelu volného obránce tečoval před brankou také volný Vajsejtl. Vyrovnat stav se nám povedlo v 7. minutě po nenápadné akci, když Wolf nahodil kotouč z rohu před branku a následně uklízel do poloprázdné klece volný T. Drašnar. Poté se přenesla větší aktivita na naše hole, ale Beneše jsme překonat nedokázali.


Ve druhé části si první brankovou příležitost vypracoval Šeda, po uvolnění za brankou se dostal do zakončení, ale Beneš zasáhl. Z následující akce se pro změnu dostal do zakončení zpoza branky hostující útočník, Petrů ale zasáhl svým betonem. Ve 24. minutě jsme hráli první přesilovku utkání, několik závarů vyřešil Beneš a tuto výhodu jsme neproměnili. Ve 29. minutě zamkla druhá lajna hosty v jejich třetině a vypracovala si řadu šancí, ale jejich tlak nakonec skončil lehce kontroverzním vyloučením domácího hráče. V následné přesilovce zneškodnil největší šanci hostí Petrů svojí maskou. Ve 36. minutě ale šli hosté do vedení, když využili další nabídnutou výhodu přesilovky. Dlouhý zámek nejzkušenějších hráčů hostí a jejich přesnou kombinaci na jeden dotek nejdříve zneškodnil famózním zákrokem Petrů, ale ani on již nestačil na teč Nového před brankou. Ve 37. minutě Hubáček zatáhl kotouč do třetiny, po zadovce na Bartoně pokračoval před branku a následně tečí jeho nahození na branku vyrovnal na 2:2. Ve 40. minutě jsme měli výhodu přesilovky, Kostkovo nahození na branku tečoval Hubáček a kotouč trochu šťastně zaplaval nad brankářem Benešem a skončil za brankovou čárou.

V závěrečné třetině jsme v první desetiminutovce přestáli bez úhony po sobě jdoucí dvě oslabení, kdy jsme hosty nepouštěli do předbrankového prostoru. Důsledná obrana ve středním pásmu vedla k přečíslení v 53. minutě, kdy osamocená dvojice vyrazila na Beneše. Hostující obránce sice stihl první vlnu dobruslit, ale následně se kotouč dostal před branku, kde zcela volný Klemenc zvyšoval na 4:2. V 55. minutě měli výhodu další přesilovky hostující hráči, ale obrana v čele s brankářem Petrů odolala. V 57. minutě hosté sáhli ke hře bez brankáře a po obléhání domácí branky snížil na brankoviši nejdůraznější Vajsejtl na 4:3. Dvě minuty před koncem třetiny se hosté opět odhodlali ke hře 6 na 5 a poté co jsme nedostali kotouč ze třetiny, tak z brankoviště dokázal srovnat skóre Průšek. Euforie hostí po vyrovnání ale trvala pouze 11 vteřin, po nahození do třetiny se kotouč dostal na modrou a zcela volný Kostka střelou k levé tyčce překvapil Beneše v hostující brance. Stav na zápasy je tak po dnešku 2:2 a rozhodující páté utkání se hraje v neděli v 17:00 v Jičíně. Těšíme se na početnou a hlasitou podporu fanoušků.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Dle mého názoru diváci viděli vynikající utkání se spoustou šancí na obou stranách a závěrečnou zápletkou se šťastným koncem pro naše mužstvo. Hráči si dnešní vítězství a možnost hrát pátý rozhodující zápas za bojovnost a předvedenou hru zaslouží. Uvidíme jak to dopadne v neděli...