Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 7. 3. 2018 od 18:00
6:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:5
Střelba: 37:33
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jičín

"Beneš - Najman, Buchar, Žalud, Mikolášek, Štěpán, Brzák, Nový, Pletka, Průšek, Žďárský, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec "

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Lochman P., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Bartoň M., Hubáček J., Beránek M., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Drašnar J., Matouš M., Šeda V., Dittrich M.

Mečbol ve finále KLM vybojoval Jičín

Po opatrném úvodu se do první vážnější šance dostal domácí tým v 8. minutě, kdy jsme nedostali kotouč ze třetiny a následný závar ve třetině jsme přečkali s dávkou štěstí. Hned v následující jsme ale nepohlídali rychlý výpad do pásma v podání Kollmana, který se trefil přesně mezi betony brankáře Petrů. Za necelou minutu vedli domácí již 2:0, Borovec z brankové čáry nahodil kotouč bekhendem na branku a ten propadl za čáru. V 18. minutě jsme přestáli první oslabení v zápase a poté se dostali ke dvěma slibným šancím, ale v obou případech zasáhl Beneš. V 19. minutě jsme měli přesilovku zase my, po chybě na modré se řítil osamocený domácí hráč do brejku, Petrů ale jeho pokus zlikvidoval.


V úvodu druhé třetiny domácí ubránili bez větších problémů zbytek přesilovky z úvodní části. Ve 28. minutě se do zakončení dostal Pletka, byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. To bývalý extraligový hráč bez větších problémů proměnil střelou na vyrážečku. S velkou chutí hrající domácí hráči byli na koni a nadále měli převahu. Ve 30. minutě se po střele od modré dostal k dorážce domácí útočník a od další pohromy nás zachránila horní tyčka. V polovině utkání jsme vystřídali brankáře, ale ke změně obrazu hry to nevedlo. A když už jsme se mohli ve 33. minutě dostat do šance, tak Dittrichovi odpískali hraniční postavení mimo hru. Ve 35. minutě jsme si při hře 4 na 4 vypracovali několik náznaků šancí, ale Beneše jsme překonat nedokázali. V závěru třetiny byl při naší přesilovce vyloučen na 2+2 minuty po nešťastném zásahu hokejkou Seidl, a když už byli domácí v plném počtu tak střela Vajsejtla od levého mantinelu skončila v naší brance.

V závěrečné třetině jsme při dohrávané přesilovce domácích trestuhodně nevyhodili kotouč ze třetiny a Brzák to ihned potrestal střelou z vrcholku kruhů. Ve 42. minutě jsme se dočkali branky také my, Wolf získal v rohu za brankou kotouč a před brankou volný Klemenc z první tečoval mimo dosah Beneše. V 50. minutě jsme si dopili kalich hořkosti do dna, nahození zpoza branky v podání zkušeného Vajsejtla skončilo opět v naší síti. Jičín se tak ve finálové sérii dostal do vedení 2:1 a v pátek od 18:00 bude mít na našem ledě finálový mečbol.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Bohužel se nám nepovedlo naplnit předzápasové představy o tom, co jsme chtěli hrát. V podstatě se rozhodlo již v první třetině, jakmile jsme inkasovali první dvě slepené branky. Domácím to zvedlo sebevědomí a pak hráli zkušeně. Šance jsme si vypracovali, ale když je neproměníme, tak nás to sráží. S koncovkou se potýkáme celou sezónu. Na druhou stranu, je to jen jedno utkání a je jedno jestli prohrajeme o gól, nebo 0:6. V pátek doma musíme vyhrát a vynutit si rozhodující utkání.