Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 4. 3. 2018 od 17:00
1:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:2:2
Střelba: 35:32
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Dittrich M., Bartoň M., Hubáček J., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Drašnar J., Matouš M., Beránek M.

HC Jičín
Beneš - Najman, Buchar, Žalud, Mikolášek, Štěpán, Brzák, Pletka, Průšek, Žďárský, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec

I ve druhém finálovém utkání zvítězili hosté, tentokrát Jičín

Před začátkem druhého finálového zápasu jsme si připomenuli vítězství v KLM ze sezóny 2009/10 a čestné buly provedl kapitán tehdejšího týmu Milan Hloušek. V samotném zápase se do první šance dostali hosté hned v 1. minutě, po chybě při rozehrávce jel osamocený jičínský hráč na brankáře Petrů, ten ale jeho šanci zlikvidoval. Ve 3. minutě po závaru v útočné třetině střílel z levého kruhu Matouš, ale trefil pouze pravou tyčku Benešovi branky. Na další šanci jsme čekali do 6. minuty, Bartoň a ani Dittrich však kotouč za Beneše nedostali. V 10. minutě se před brankou nedostatečně pokrytý Pletka z otočky pokoušel zasunout kotouč do branky, ale Petrů zasáhl svým betonem. V 11. minutě se do zakončení po pravém křídle prodral Bartoň, ale trefil Beneše pouze do masky. Na první úspěšnou akci jsme tak čekali až do 20. minuty, kdy Beránek ve středním pásmu přebruslil obránce a svůj rychlý výpad zakončil forhendovým blafákem. Radost z vedení nám ale vydržela pouze 23 vteřin, po pravém křídle si najel do třetiny Žalud a následně jeho střela zpoza modré propadla brankáři mezi nohy.


Ve druhé třetině si hned po vhazování vytvořil šanci Šeda, střela ale skončila nad hostujicí brankou. Ve 29. minutě jsme viděli první přesilovku utkání, naše hraní s více hráči v poli ale hosté nepotrestali. Ve 34. minutě se hosté ujali vedení, asi doteď nikdo neví jak, ale zničeho nic se kotouč odrazil od domácího hráče před brankou a zaplaval přesně nad brankáře Petrů. Jako autor plácnutí do kotouče byl označen Borovec. Ve 35. minutě jsme měli výhodu přesilové hry, tu jsme ale využít nedokázali. V největší šanci netrefil opuštěnou branku Šeda a i Bartoň ve své šanci Benešovu branku přestřelil. Ve 38. minutě jsme propadli ve středním pásmu, rychlý výpad hostí sice zneškodnil Petrů, ale na další dorážku Průška již neměl nárok ani on.

V závěrečné části jsme se zvýšenou aktivitou snažili zkorigovat stav, ale brankář Beneš a dobře fungující hostující obrana nás do žádných vyložených šancí nepouštěla. A když už jsme si vypracovali nějaký náznak šance, tak při hostech stála i ta příslovečná kapka štěstí. Ve 43. minutě Kostkova střela od modré byla několikrát tečována, ale trefila pouze Beneše. Ve 49. minutě se po přečíslení 2 na 1 zastavila střela Šedy na hraně betonu hostujícího brankáře a vzápětí stejné přečíslení hostí zlikvidoval i Petrů. V 52. minutě se mezi kruhy objevil zcela volný Wolf, ale i jeho pokus zneškodnil hostující brankář. V 56. minutě jsme měli druhou výhodu přesilovky, po time-outu a odvolání brankáře hráli 6 na 4, ale obětavost hostí slavila úspěch a změnu skóre již nepřipustili. Série se tak za stavu 1:1 přesouvá na led Jičína.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Dnešní utkání rozhodly dva momemnty. Rychlá vyrovnávací branka hostí na 1:1 a naše nevyužitá přesilovka za stavu 1:2, kdy jsme netrefili do prázdné branky a hned na to inkasovali na 1:3. První třetina byla vyrovnaná, v té druhé byl soupeř lepší a produktivnější. Ve třetí třetině jsme si vypracovali řadu příležitostí, ale nedokázali jsme nic využít. Série pokračuje ve středu na jičínském ledě za vyrovnaného stavu a těšíme se opět na hlasitou podporu.