Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
pátek 2. 3. 2018 od 18:00
1:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:3(navíc Žďárský (JC) 10 min. OT)
Střelba: 34:43
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jičín

Beneš - Najman, Žalud, Mikolášek, Štěpán, Brzák, Nový, Hladík, Žďárský, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Dittrich M., Bartoň M., Hubáček J., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Drašnar J., Matouš M., Beránek M., Kudr J.

V úvodním finálovém utkání výhra na jičínském ledě

V úvodní třetině se oba týmy seznamovali s atmosférou finálového utkání a hokej moc krásy nepobral. Naše mírná převaha přinesla několik náznaků šancí, ale ty jsme neproměnili, nebo zasáhl domácí brankář Beneš. Nejdříve se do šance dostal v 7. minutě J. Drašnar, kdy zachytil na útočné modré domácí rozehrávku, ale jeho šanci zneškodnil Beneš. V 10. minutě jsme měli první výhodu přesilové hry, ale bez využití. V největší šanci tečoval Wolf střelu od modré těsně mimo tři tyče. Domácí se do zápasu mohli dostat ve 14. minutě, kdy měli zase oni výhodu přesilové hry, ale obrana v čele s brankářem Petrů pracovala spolehlivě. Když už jsme byli v plném počtu, tak se po rychlé kombinaci objevil sám mezi kruhy T. Drašnar, ale i jeho pokus skončil pouze na Benešovi.


V úvodu druhé třetiny se nám povedlo jít do vedení, za záda domácí obrany se na útočné modré protlačil Klemenc a svůj výpad zakončil přesně mezi nohy brankáře. Ve 24. minutě měli obrovskou šanci domácí, když jsme propadli ve třetině a zcela osamocený domácí útočník mezi kruhy měl dostatek času zamířit. Brankář Petrů ale svůj tým podržel a jeho šanci zlikvidoval. Od poloviny utkání jsme hráli tři krátce po sobě jdoucí oslabení, domácí tým si vypracoval několik nadějných šancí, ale Petrů a obrana pracovala spolehlivě.

Jednobrankový náskok po dvou třetinách se nám povedlo navýšit ve 43. minutě, po závaru v útočné třetině tečoval J. Drašnar Hornyšovo nahození od modré přesně k tyčce domácí branky. Ale nebyli bychom to my, abychom si nepřidělali starosti. Opět jsme nabídli soupeři dvě po sobě jdoucí výhody přesilovek, naštěstí opět bez využití. V 50. minutě se domácí dostali na dostřel, Němec z rohu nahazoval před branku a kotouč se nešťastně odrazil od masky brankáře za brankovou čáru. V 54. minutě při hře 4 na 4 se do zakončení dostal Bartoň, ale branku přestřelil. V 55. minutě jsme měli výhodu přesilové hry a tu dokázali využít ke vstřelení branky. Po střele z vrcholku kruhu a následných několika dorážkách na brankovišti se ujala ta v podání Bartoně. V samotném závěru utkání se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, povedlo se nám vybojovat kotouč za domácí brankou a do prázdné dal pečeť na první bod do série J. Drašnar.



Martin Klemenc, trenér mužstva:

Dnes jsme se dlouho nemohli dostat do tempa a až do první branky se hrál oboustranně opatrný hokej. Od tohoto okamžiku se hra zrychlila, ale hráli jsme hodně oslabení a nabídli tak soupeři řadu šancí. V závěrečné třetině se nám povedlo potvrdit vedení a poté hrát více do obrany. První bod v sérii je důležitý, ale toto cenné vítězství musíme potvrdit i v dalším utkání. Děkujeme hlasitým fanouškům za podporu a těšíme se na stejnou, nebo i větší v nedělním domácím zápase.