Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
pátek 23. 2. 2018 od 18:00
3:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:7:7
Střelba: 39:33
Přesilovky: 2:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Dittrich M., Bartoň M., Hubáček J., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Beránek M., Matouš M., Drašnar J., Vik J.

HC Jaroměř
Navrátil - Merkl, Ježík, Mišinec, Kotrč, Souček, Bujňák, Mertlík, Háze, Všetečka, Hamáček, Světlík, Kačerovský, Vejman, Čtvrtečka, Pekárek

Třetí vítězství v řadě = postup do finále

V úvodní třetině třetího zápasu jsme sledovali poměrně rychlý hokej s řadou osobních soubojů a střel na obou stranách. Oba brankáři ale působili velmi jistě a k dorážkám obrany soupeře nepouštěli. V 16. minutě jsme měli výhodu první přesilové a tu rychle proměnili v důležitou úvodní branku. Po střele Marši od modré se na brankovišti nejrychleji zorientoval Beránek a zasunul volný kotouč za Navrátila. V 17. minutě měli zase výhodu přesilovky hosté, ale tu jsme bez větších potíží ubránili.


Ve druhé třetině pokračoval boj o střední pásmo, kde jsme zachytávali rozehrávku hostí a chodili do nebezpečných protiútoků. Jeden takový se povedl při hře 4 na 4 ve 25. minutě, kdy přečíslení využil bekhendovým blafákem Wolf. Ve 29. minutě hráli hosté v šesti a následnou přesilovku jsme dokázali rychle proměnit, na brankovišti byl nejdůraznější Bartoň. Ve 34. minutě jsme hostům nabídli možnost se vrátit do zápasu, když měli dlouhou výhodu dvojnásobné přesilové hry. Bojovnost bránicích hráčů a jistý Petrů ale tuto těžkou situaci zvládla. Pokud jsme byli v plném počtu, tak jsme hosty vůbec k ničemu nepouštěli.

Do třetího dějství jsme šli s nadějným tříbrankovým náskokem, ale ve 43. minutě si zkomplikovali situaci, když jsme opět hostů nabídli dlouhou přesilovku 5 na 3. Ti se dlouho nemohli prosadit, ale 9 vteřin před koncem prvního trestu se od modré trefil přesně Ježík. Ve zbytku třetiny jsme se soustředili na pozornou obranu a uhájení získaného náskoku. V 53. minutě jsme promarnili minutovou přesilovku 5 na 3, ale v konečném účtování nás to mrzet nemuselo. V samotném závěru se hosté odhodlali ke hře bez brankáře, ale ke změně stavu to již nevedlo a po závěrečném hvizdu jsme mohli oslavit postup do finále KLM.


Josef Lochman, trenér mužstva:

Do třetího zápasu jsme šli se stejným předsevzetím a stejnou taktikou, která rozhodla i předchozí utkání a myslím si, že dodržování tohoto nás přivedlo k vítězství. Je pravdou, že Jaroměř měla o tři zápasy více v nohách, ale musím zopakovat, že jsme se drželi pokynů z kabiny. Určitě jsme zužitkovali to, co hlavní trenér Klemenc po hráčích chce a za to mu patří dík, i když nám držel palce pouze ze zahraničí. Celé mužstvo si tento postup do finále za celou sezónu zaslouží a i v něm budeme bojovat. Poděkování patří samozřejmě i fanouškům a těšíme se na hlasitou podporu i ve FINÁLE.