Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 21. 2. 2018 od 18:00
2:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:4
Střelba: 34:32
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 1:0

Sestavy

HC Jaroměř

Navrátil - Merkl, Ježík, Mišinec, Kotrč, Souček, Bujňák, Mertlík, Háze, Všetečka, Hlavnička, Hamáček, Světlík, Kačerovský, Vejman, Čtvrtečka

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Dittrich M., Hubáček J., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Beránek M., Matouš M., Drašnar J., Vik J.

Po boji vezeme druhý bod do série z jaroměřského ledu

Do zápasu vstoupily oba týmy ze zabezpečené obrany, se snahou nevyrobit nějakou fatální chybu. První jsme se ji dopustili my, ve 4. minutě jsme ve vlastním pásmu prohráli souboj u mantinelu a následnou střelu z kruhu se štěstím zlikvidoval Petrů. Ve 12. minutě jsme přestáli první oslabení v zápase, následně jsme měli výhodu přesilovky také my, krátce dokonce dvojnásobnou. Další vyloučení ale přineslo hru 4 na 4. V té se do šance dostal Šeda, ale jeho střelu i následnou dorážku pokryl Navrátil. Další vhazování v útočné třetině jsme proměnili ve vedoucí branku, rychlou střelou se trefil přesně Beránek. V závěru třetiny měli výhodu další přesilové hry domácí hráči, ale obrana v čele s brankářem odolala.


Ve druhé třetině jsme opět moc v plném počtu nehráli, další vyloučení ale přineslo paradoxně branku do domácí sítě. Po rychlém výpadu z vlastní třetiny Dittrich vracel nahrávku na Hubáčka, kotouč si ale obránce srazil za brankovou čáru a vedli jsme 0:2. Další vyloučení již ale přineslo radost na domácí stranu, po střele od modré se na brankovišti prosadil nejdůraznější Světlík. Do konce třetiny se stav již nezměnil, ani při dalších vyloučeních na obou stranách.

Do třetí třetiny jsme šli s jednobrankovým náskokem a snahou hrát konečně v plném počtu, kdy jsme byli domácímu týmu vyrovnaným soupeřem. Dnes to ale bylo těžké, další posouzení zákroku vedlo k vyloučení a tentokrát i vyrovnání stavu na 2:2, z mezikruží se trefil přesně Hlavnička. Nabuzení domácí byli v ráži a v této části zle zatápěli obraně a brankářovi, Petrů ale několik ošemetných situací dokázal vyřešit. V 59. minutě se nám povedlo vstřelit vedoucí branku, po střele J. Drašnara se kotouč dostal k Matoušovi a ten jej z otočky poslal za záda Navrátila. V 60. minutě se domácí odhodlali k power-play, v rohu za brankou jsme vybojovali kotouč a T. Drašnar přes celé hřiště trefil opuštěnou branku a dal definitivu na zisk druhého bodu semifinálové série.


Josef Lochman, trenér mužstva:

Z opětovně vyrovnaného utkání jsme vytěžili druhý důležitý bod do série. Pracně získané dvoubrankové vedení jsme sice ztratili, ale po vyrovnávající brance Jaroměře musím opět celý tým pochválit, že udrželi nervy na uzdě a nepřestali hrát. Znovu patří také veliké poděkování fanouškům, kteří nás po celý zápas hlasitě povzbuzovali. Speciální dík pak patří střelci druhé branky Martinovi Dittrichovi, který na utkání dorazil ze své dovolené na horách.