Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 18. 2. 2018 od 17:00
2:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:3
Střelba: 41:37
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Dittrich M., Bartoň M., Hubáček J., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Vik J., Drašnar J., Matouš M., Beránek M.

HC Jaroměř
Prokš - Merkl, Ježík, Mišinec, Kotrč, Koblížek, Souček, Bujňák, Háze, Všetečka, Hlavnička, Hamáček, Světlík, Kačerovský, Vejman, Čtvrtečka, Pekárek

Úvodní zápas semifinále rozhodla až akce v prodloužení

V prvním semifinálovém boji v úvodu oba týmy vycházly ze zabezpečené obrany se snahou podnikat nebezpečné protiútoky. Do první vážnější šance utkání se dostali ve 4. minutě hosté, ale jejich akce skončila u brankáře Petrů. Poté jsme bez úhony přestáli první přesilovku v utkání. Do naší první brankové šance se dostal v 9. minutě Vik, ale poloodkrytou branku z levého kruhu netrefil. V 11. minutě se hosté dostali do vedení, po našem propadnutí ve středním pásmu a následném přečíslení 3 na 2 se na brankovišti prosadil nejdůraznější Světlík. Také v dalším průběhu pokračoval hokej nahoru dolú, ale oba brankáři si se střeleckými pokusy bez větších problémů poradili.


V úvodu druhé třetiny jsme přežili šanci hostí, když se zničeho nic objevil osamocený útočník přímo před brakářem Petrů, ten ale odolal. Ve 28. minutě se nám povedlo srovnat stav, po rychlém výpadu a přečíslení 3 na 1 se trefil z mezikruží volný Šeda přesně pod horní tyčku odkryté branky. Ve 34. minutě jsme měli první výhodu přesilové hry, ale hosté se bez větších problémů ubránili. Ve 38. minutě se k nastřelenému kotouči do třetiny dostal nejdříve Wolf, ale svůj pokus o blafák brankově nezakončil. Také v této třetině to byl souboj o každý metr ledu a každou vypracovanou šanci.

V úvodu třetí třetiny jsme byli mírně aktivnější a vypracovali si první šanci, střelu T. Drašnara z levého kruhu po závaru ve třetině ale zlikvidoval Prokš v hostující brance. Vyrovnaný souboj se spoustou oboustranných akcí nerozhodly ani následné přesilovky, kterou jsme nejdříve nevyužili my, a následně ani hostující hráči. Postupem času se oba týmy soustředily na bezchybnou obranu a bylo zjevné, že jakákoliv chyba by mohla být rozhodující. Naše mírná střelecká aktivita v této třetině k brance nevedla a tak se o prvním bodu do semifinálové série v základní hrací době nerozhodlo.

V prodloužení jsme byli již lepším týmem a častou střelbou zaměstnávali brankáře hostí. Rozhodnutí přinesla akce v 66. minutě, když se do rychlého výpadu dostal Wolf a svoji akci zakončil bezchybně pod horní tyčku hostující branky. Ve středu pokračuje série druhým utkáním na ledě v Jaroměři a doufáme také v početnou a hlasitou podporu našich fanoušků.


Josef Lochman, trenér mužstva:

V prvním zápase semifinálové série jsme se soupeři vyrovnali ve hře do těla a myslím, že to byl hlavní důvod vítězství a zisku prvního bodu. Všichni do jednoho hráče podali téměř bezchybný výkon a předvedli, že boj o nejvyšší příčky jim není cizí. Veliké poděkování patří také fanouškům, kteří nás po celý zápas hlasitě povzbuzovali a k vysoké úrovni zápasu přispěla svým nemalým dílem také trojice rozhodčích.