Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 4. 2. 2018 od 17:00
3:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:3(navíc Seidl (TE) 10 min. OT)
Střelba: 35:35
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 1:1

Sestavy

HC Jičín

Beneš - Najman, Žalud, Štěpán, Kejmar, Brzák, Klaban, Nový, Pletka, Průšek, Hladík, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Němec

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Lochman J., Píč R., Bartoň M., Hubáček J., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Vik J., Beránek M., Dittrich M., Drašnar J.

V závěrečném kole těsná porážka na ledě vítěze základní části

V úvodní desetiminutovce byli domácí aktivnějším týmem, ale jejich mírnou převahu jsme kompezovali nebezpečnými protiútoky a tak diváci mohli sledovat poměrně pohledný hokej nahoru dolů. V 11. minutě jsme se dostali do vedení, střelu od modré vyrazil Beneš, kotouč si u branky našel volný Dittrich a nadvakrát ho dostal za brankovou čáru. Domácí mírně znervózněli a jejich úvodní nápor byl již minulostí. Ve 13. minutě po rychlém výpadu a přečíslení střílel z kruhu Bartoň, ale domácího brankáře zachránila horní tyčka. V 15. minutě se do šance dostal Hubáček, jeho první střela ale pouze orazítkovala tyčku branky a následná dorážka skončila vysoko nad. Následně jsme přestáli první přesilovku domácích v utkání a do kabin šli s jednobrankovým náskokem.
Ve druhé třetině se domácí tým dostal do hry zásluhou tří po sobě jdoucích přesilových hrách. Nevyužil ale ani jednu z těchto výhod. Ve 27. minutě také domácí trefují horní tyčku branky, ve 29. zase Petrů zachránila pravá tyčka. V následující minutě jsme po ukončeném oslabení šli do přečíslení tří na jednoho, Píč ale pro změnu zase zakončoval do tyčky domácí branky. K vyrovnání stavu na 1:1 tak využil až zkušený Pletka situaci, kdy pan rozhodčí neodpískal faul na rozehrávajícího hráče. Zakrátko byl střelec vyrovnávací branky vyloučen, ale obránci na modré přeskočil kotouč přes hokejku a následný brejk zakončil Průšek přesným blafákem. V té samé přesilovce jsme vytvořili další chybu v útočném pásmu a pouze faul zastavil unikajícího útočníka. Při hře 4 na 4 se domácí dostali do dvoubrankového trháku, po nepřehledné situaci u branky dorážel Kollman. Ve 38. minutě se při vlastním oslabení trefil Bartoň a snížil tak na 3:2.
V závěrečné třetině jsme měli více ze hry zase my a často zaměstnávali Beneše v domácí brance, ten ale i s patřičnou dávkou štěstí odolával a domácí zase hrozili z rychlých protiútoků. K vyrovnání nevedla ani početní výhoda v 55. minutě a i přes snahu všech hráčů se již vstřelit branku nikomu nepovedlo. Po závěrečném hvizdu tak mohli propuknout domácí oslavy vítězství po základní části, spojené s předáváním pohárů.
O našem přímém postupu do semifinále KLM bylo rozhodnuto již před utkáním a dnešní kolo určilo dvojice čtvrtfinálových bojů. V těchto se o postup poměří Jaroměř s Náchodem a Nový Bydžov s Hronovem. Nás čeká pauza a s určitostí můžeme pouze říct, že v neděli 18.2. od 17:00 budeme na domácím ledě hrát s jedním s trojlístku Jaroměř, Nový Bydžov a Hronov.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Celkově vyrovnané utkání, ve kterém byl soupeř mírně lepší pouze v úvodních minutách. V druhé desetiminutovce úvodní třetiny se nám začalo dařit držet více kotouč na vlastních holích a začali jsme se dostávat do šancí, kdy jsme jednu z nich dokázali proměnit ve vedoucí branku. V celé první třetině se hrál pohledný a rychlý hokej. Soupeř se snažil vyrovnat, nám se ale dařilo včasným přistupováním k soupeři nedávat prostor ke kombinační hře. Bohužel ve druhé třetině se po několika vyloučeních našich hráčů dostal soupeř zpět do hry. V této části hlavní rozhodčí hrubě ovlivnil celkový výsledek utkání. Soupeř darované přesilovky nevyužil, což na hokejky jičínských přinášelo stále více nepřesností. V jedné z následujících akcí byl náš hráč při vyvážení kotouče z obrané třetiny jasně faulován, rozhodčí ale mlčel a bylo vyrovnáno. Tato situace naše mužstvo ovlivnila tak, že jsme inkasovali v krátké době ještě dvakrát. Do konce třetiny se nám ještě podařilo snížit, což nám dávalo naději do poslední třetiny. I přes mírnou převahu v této části hry a několik slibných příležitostí se nám vyrovnat již nepodařilo. Je to škoda, i přes to, že nám vinou zranění a nemocí chyběla celá řada hráčů a nastoupili jsme ve 14 lidech, jsme byli více než vyrovnaným soupeřem a minimálně remízu jsme si za předvedený výkon zasloužili.