Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 24. 1. 2018 od 18:00
6:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:2(navíc Janoušek (NAC) OT)
Střelba: 41:44
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Dittrich M., Marša K., Lochman J., Hendrich J., Hubáček J., Bartoň M., Vik J., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Beránek M., Matouš M., Šeda V.

HC Náchod
Kouba - Komárek, Verner, Havrda, Leeder, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Hlavatý, Bernart

Oslabenou sestavu hostů jsme udolali až v nájezdech

V úvodní třetině, a vlastně v celém zápase, jsme moc hokejové krásy neviděli. Hosté se logicky soustředili na dobrou obrannou hru a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Bohužel my jsme hráli celý zápas bez důrazu před brankami a pohybu, jako bychom čekali, že se soupeř porazí sám. Do vedení jsme se dostali ve 4. minutě, kdy Kostka na útočné modré zachytil vyhození ze třetiny a na levém kruhu pro vhazování volný Bartoň střelou z první k tyčce poprvé překonal Koubu v hostující brance. Hosté zahrozili v 8. minutě, kdy jsme po protútoku nechali volného hráče mezi kruhy, ale Lochmana zachránila horní tyčka. Následně jsme bez úhony přežili první přesilovku utkání a poté sledovali vcelku vyrovnanou partii bez větších brankových šancí.
V úvodu druhé třetiny měli hosté další výhodu přesilovky, ale do největší šance se dostal Beránek po nabídce před branku od Bartoně, ale zasáhla Koubova lapačka. Ve 29. minutě jsme získali dvoubrankový náskok, Hubáček křížnou nahrávkou přes střední pásmo našel na útočné modré najetého Vika a ten střelou z vrcholku kruhů převapil hostujícího brankáře. Ve 31. minutě hosté zkorigovali stav utkání, když naši chybu při rozehrávce z vlastní třetiny potrestal Škoda. Ve 37. minutě se prosadil Klemenc, když po rychlém výpadu do útočné třetiny zamířil z kruhu s chirurgickou přesností k tyčce branky. Za dvě minuty jsme se radovali znovu, zachycenou rozehrávku hostí na útočné modré proměnil přesnou střelou nad lapačku Hubáček.
Tříbrankové vedení po dvou třetinách slibovalo klidnější průběh závěrečné třetiny, ale opak byl pravdou. Ve 43. minutě jsme se dopustili další hrubé chyby při rozehrávce ve vlastním pásmu a pouze faul zastavil hostující hráče. Nabídnutou výhodu přesilovky hosté zakrátko využili ke snížení, nejdůraznější na brankovišti byl Havrda. Ve 44. minutě se hosté dostali na dostřel, naše propadnutí na útočné modré a následné přečíslení 3 na 1 využil Macháň. Nabuzení hosté dále hrozili, byli všude o krok rychleji a před oběma brankami důraznější. V 51. minutě, v okamžiku když vstupoval náš vyloučený hráč na led, se na brankovišti svým důrazem prosadil opět Škoda. V 56. minutě zachytili hosté naší rozehrávku na modré a následně se radovali z vedoucí branky, ale předčasně, hráli totiž v 6-ti hráčích a tak nemohla být branka uznána. Nastalou přesilovku jsme proměnit ve vedoucí branku nedokázali a když se hosté dostali opět do plného počtu a do našeho pásma, tak se radovali již právoplatně. Opět jednoduchý vzorec, střela od obránce a na brankovišti důraznější dorážející Škoda. V závěru třetiny to s námi již nevypadalo příliš dobře, hosté si svůj náskok hlídali. Povedla se až poslední akce, když Šeda zatáhl kotouč až před branku a tam poté pouhých 17 vteřin před koncem dorážel volný Hornyš.
V prodložení jsme i přes několik náznaků oboustranných šancí branku neviděli a tak následovala loterie samostatných nájezdů. V první sérii se neprosadil ani domácí Hubáček, ani hostující Škoda. Ve druhé sérii se trefil přesně bekhendem Wolf, Macháň ve svém pokusu neuspěl. Třetí série branku nepřinesla, Klemenc a ani Hlavatý brankáře nepřekonali. Ani čtvrté pokusy nebyly úspěšné, neuspěl Beránek a Havrda. Rozhodla tak až pátá série, když se svým blafákem do forhendu uspěl Marša.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Gratuluji hostům k předvedenému výkonu a musím smeknout před jejich nasazením které předvedli, pouze v 9-ti hráčích. Bohužel náš výkon v poslední třetině byl odevzdaný a bez jakékoliv osobní zodpovědnosti. Za dva body do tabulky musíme být vděčni, ale za předvedený výkon se musíme všem divákům omluvit.