Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 21. 1. 2018 od 17:00
5:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:1
Střelba: 38:34
Přesilovky: 1:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Bezděk L., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Hendrich J., Hubáček J., Bartoň M., Kudr J., Wolf J., Dittrich M., Klemenc D., Beránek M., Matouš M., Šeda V., Vik J.

HC Wikov Hronov
Mahdal - Podzimek, Mlateček, Daňo, Dostál, Štelcig - Vítek, Perutek, Glos, Šejnoha, Havelec, Petr, Vacek, Exner, Fišer, Dudadík

O důležitém vítězství v pohledném utkání rozhodla druhá třetina

V úvodu utkání neudržel Mahdal Součkovu střelu od modré a dorážející Dittrich uklízel do poloprázdné klece. Z vedení jsme se neradovali ale příliš dlouho, ve 3. minutě se od pravého mantinelu napřáhl Fišer a jeho střela propadla Petrů mezi nohy. I nadále pokračoval hokej nahoru dolů, s řadou akcí na obou stranách, ale oba brankáři již působili jistěji. Ve 14. minutě jsme měli první výhodu přesilové hry v zápase a tu využil krátce před skončením Bezděk, když na brankovišti nezazmatkoval a zavěsil pod horní tyčku.
V úvodu druhé třetiny se do první vážnější šance dostal Kudr, ale jeho střela při přečíslení pouze orazítkovala tyčku hostující branky. Ve 23. minutě se mezi kruhy objevil volný Hubáček, jeho střelu zlikvidoval Mahdal svým betonem. Ve 27. minutě již ale ani on nestačil zabránit třetí brance v hostující síti, střelu těsně mimo v podání Dittricha dorazil na brankovišti Klemenc. Za 17 vteřin jsme se radovali opět, kombinaci třetího útoku zakončoval rychlou střelou z mezikruží Beránek. Hosté si vzali oddechový čas, ale i nadále jsme byli směrem dopředu nebezpečnější. Do další akce se dostával Hubáček, poté našel volného Kudra, který ale ležícího Mahdala prostřelit nedokázal. V polovině utkání jsme se dopustili krátce po sobě dvou faulů a nabídli hostům výhodu dvojnásobné přesilovky. Tu ale naštěstí využít nedokázali a do závěrečné třetiny jsme šli s tříbrankovým náskokem.
Ve třetí třetině se ve 44. minutě ujala akce prvního útoku, Kudr ze středního pásma přebruslil obránce a jeho nabídku následně využil volný Bartoň k dorážce do poloprázdné branky. V té samé minutě hosté využili zaváhání brankáře Petrů při rozehrávce za brankou a než se stačil vrátit zpět do branky, tak Petr dokázal zasunout kotouč za brankovou čáru. V 50. minutě jsme šli do přečíslení, ale místo branky jsme byli posláni do oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. V přesilovce dokázali hosté snížit, na brankovišti dorážel volný Šejnoha. Následně jsme bez úhony přežili další přesilovku hostí, kdy při několika závarech podržel tým Petrů a odčinil tak své zaváhání při druhé brance. V samotném závěru se hostující tým již do žádné výrazné šance nedopracoval, a to ani při power-play a tak jsme mohli po závěrečném hvizdu oslavit spolu s fanoušky zisk důležitých tří bodů do tabulky, které nás posouvají definitivně do play-off.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Sledovali jsme rychlé utkání s řadou šancí na obou stranách, které se mohlo přítomným divákům líbit. Jsem potěšen, že se nám v přímém souboji povedlo uhájit druhou příčku průběžné tabulky a zároveň získat definitivu play-off. Rozhodující fáze utkání byla druhá třetina, kdy nám povedlo soupeři odskočit na rozdíl tří branek a toto vedení v závěrečné části jsme již nepustili.