Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 14. 1. 2018 od 17:00
8:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:6(navíc T. Drašnar (TE) OT+TH)
Střelba: 33:34
Přesilovky: 1:3
Oslabení: 0:0

Sestavy

Stadion Nový Bydžov

Veselý - Myslivec, Doskočil, Udržal, Novák, Malý, Nedbal - Jiránek, Kubišta, Kozák, Menyhárt, Hlaváček, Jebavý D., Postolka, Janoušek, Chára

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Hornyš P., Šverák D., Hubáček J., Bartoň M., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Drašnar J., Matouš M., Vik J., Kosina O., Dittrich M.

Debakl po nepovedené druhé třetině na novobydžovském ledě

Po opatrném začátku utkání z obou stran jsme viděli první brankovou akci v 6. minutě, po přečíslení střílel volný Vik z kruhu pro vhazování přesně k tyčce domácí branky. Bohužel jsme další náznaky šancí nedotáhli k potvrzení vedení a postupně nechávali hrát domácí tým. Ten se dočkal vyrovnání v 19. minutě, po závaru v útočné třetině si od modré sjel obránce Novák a z pravého kruhu se trefil přesně pod horní tyčku. Ve 20. minutě jsme nechali za zády volného Kubištu, ale ten svůj souboj s Lochmanem prohrál. A úplně v samotném závěru třetiny tečoval Udržal před brankou a tentokrát nás zachránila tyčka.
Ve druhé třetině jsme nejdříve nevyužili svoji nabídnutou výhodu přesilové hry. To domácí si počínali o poznání lépe, z první střely na branku této třetiny využil přesilovku a strhl vedení na domácí stranu Malý. Po půlminutě se domácí radovali znovu, naše propadnutí na útočné modré a následné přečíslení využil dorážkou Jebavý. V polovině utkání jsme nevyužili další přesilovou hru a když už byli domácí v plném počtu, tak na vyhození z vlastní třetiny dojel nejrychleji Chára a jeho nabídku před branku využil volný Kubišta k další brance. To už Lochman nevydržel a do branky šel Petrů. Ani on ale nezastavil domácí brankostroj. Nejdříve ale promarnil velikou příležitost Klemenc, když po závaru ve třetině sám před brankou Veselého nepřekonal. Ve 40. minutě a po dalším našem závaru ve třetině domácí vyhodili, před dojíždějícím útočníkem vyrazil Petrů mezi kruhy, bohužel se kotouč dostal k volnému Jebavému do druhé vlny a pro něj již nebyl problém zakončit do prázdné klece.
Ve třetí třetině pokračoval podobný scénář, po naší akci a závaru v útočné třetině odjeli domácí do rychlého brejku a plácnutí do kotouče před brankou skončilo za zády brankáře. Tentokrát měl štěstí Janoušek. Ve 44. minutě bylo definitivně po zápase a jakékoliv šanci na zvrat. T. Drašnar neudržel nervy na uzdě a za protesty proti vyloučení vyfasoval nejdříve osobní trest a následně i trest ve hře. Následnou přesilovku 5 na 3 využil střelou z kruhu do horního růžku Janoušek a v pokračující přesilovce 5 na 4 přidal další branku volný Menyhárt. V poslední pětiminutovce jsme dokázali ještě kosmeticky upravit konečný výsledek. Nejdříve se po přečíslení 3 na 1 podruhé v utkání prosadil volný Vik a následně jsme konečně využili přesilovou hru, po kombinaci zakončoval bekhendovým blafákem z brankoviště Wolf. Ve středu je volno a příští neděli nás čeká přetěžký souboj s Hronovem o průběžné druhé místo tabulky.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Dobrý výkon jsme podali pouze v prvních deseti minutách utkání. Poté jsme soupeři nechávali hodně prostoru a dovolili vyrovnat stav. Od druhé třetiny hráli domácí jednoduchý hokej, dobře bránili na vlastní polovině, po zisku kotouče ihned chodili do rychlých protiútoků a bohužel je i dokázali proměňovat. Několikrát jsme soupeře zavřeli na dlouho ve třetině, ale bez využití a z následného protútoku opět inkasovali. Do dalších zápasů se musíme vrátit k lepší a poctivější obranné hře.