Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 10. 1. 2018 od 18:00
3:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:6(navíc Veselý (OPO) 10 min. OT)
Střelba: 26:26
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Lochman J., Šverák D., Píč R., Hubáček J., Dittrich M., Kudr J., Wolf J., Drašnar T., Šeda V., Drašnar J., Matouš M., Kosina O.

HC Opočno
Bláha - Jakl, Franc, Vedral, Veselý, Jedlička, Hejduk - Chmelík, Černík, Adolf, Řehák, Šafář, Slezák, Rail, Srpek, Škrabal

Po boji v průběhu zápasu, konečně doma vítězně za tři body

Do zápasu jsme vstoupili v kombinované sestavě, kdy se až v průběhu první třetiny zapojovali do hry další hráči. To ale neomlouvá výkon týmu v úvodu utkání, bez pohybu a důrazu před brankami se žádný soupeř porazit nedá. Do první šance zápasu se dostal hned v 1. minutě po nabídce Wolfa ex-opočenský Píč, ale jeho slabé zakončení zlikvidoval Bláha. Větší důraz v zakončení prokázal ve 3. minutě hostující Černík, kdy svojí dorážkou na brankovišti otevřel skóre utkání. Poté jsme bez úhony přestáli dvě po sobě jdoucí oslabení, 49 vteřin i při dvojnásobném přečíslení. V 9. minutě se při svém prvním střídání dostal do brankové příležitosti T. Drašnar, ale jeho slabou střelu z mezikruží chytil pozorný Bláha. Do konce třetiny jsme se do zápasu nedostali ani ze dvou přesilových her a do kabin šli veseleji hosté.
Do druhé třetiny jsme vstoupili již o něco více koncentrovaní a vytvořili si v první desetiminutovce spoustu brankových příležitostí, bohužel dlouho bez gólového efektu. Ve 25. minutě sestřelil hostujícího obránce střelou od modré Hornyš, z pokračující akce dostal Hubáček kotouč do branky, ale pan rozhodčí trochu necitlivě hru přerušil a branka tak nemohla být uznána. Z následující akce jsme se již dočkali vyrovnání, Marša na útočnou modrou vyslal T. Drašnara, který poté předložil lahůdkovou nabídku před branku pro Wolfa, pro kterého již nebyl problém zakončit do poloprázdné branky. Druhá desetiminutovka této třetiny již moc pohledných akcí nepřinesla ani na jedné straně.
V závěrečné třetině to byl souboj domácích hráčů s brankářem Bláhou, který dlouho svými zákroky držel šance hostů. Obrana v čele s branářem odolávala až do 53. minuty, kdy hostujícího brankáře překvapil svým výpadem zpoza branky Šeda a strhl vedení na domácí stranu. V 56. minutě ho napodobil Hubáček a i on po vyjetí zpoza branky překonal hostujícího brankáře střelou pod horní tyčku. V samotném závěru jsme hosty již do žádné akce nepustili a mohli tak po závěrečném hvizdu oslavit s přítomnými fanoušky zisk tří důležitých bodů do tabulky.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Z naší strany to bylo nervózní utkání, kdy jsme si byli vědomi nutnosti získat tři body do tabulky pro klidný postup do play-off. Bohužel se stalo to, co jsme nechtěli a na co jsme hráče před utkáním upozorňovali. Nechali jsme hostující tým na začátku utkání jít do vedení. Poté nám dlouho trvalo, než jsme srovnali stav a stálo nás to mnoho sil. Opět nás trápilo zakončení, kdy se nám nedařilo proměňovat vypracované šance a soupeř stále hrozil z rychlých protiútoků. Bylo také znát, že nám chyběla řada hráčů, to ale samozřejmě trápí i řadu dalších mužstev.