Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 7. 1. 2018 od 17:00
2:5

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:6(navíc Drašnar J. (TE) 10 min. OT)
Střelba: 28:27
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Lochman J., Hendrich J., Hubáček J., Matouš M., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Kudr J., Dittrich M., Bartoň M., Drašnar J., Tuček J.

HC Jičín
Beneš - Buchar, Žalud, Mikolášek, Štěpán, Kejmar, Houser - Nový, Pletka, Průšek, Žďárský, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec, Klaban

V přímém souboji o průběžné vedení slavili produktivnější hosté

V úvodu utkání se nám naskytla výhoda přesilové hry, ale tu jsme sehráli velmi špatně a na branku Beneše ani nevystřelili. Hosté se dostali do první vážnější akce v 7. minutě a hned se dostali do vedení. Po našem závaru v útočné třetině dostal přihrávku na útočnou modrou Průšek, jeho hraniční postavení na modré bylo posouzeno v pořádku a když se následně dostal na pravém kruhu k zakončení Pletka, tak trefil přesně horní růžek Lochmanovi branky. I nadále jsme sledovali poměrně rychlý a důrazný hokej kde se akce přelévaly ze strany na stranu. V 15. minutě se do zakončení tváří v tvář s hostujícím brankářem dostal Hubáček, ale Beneš zasáhl lapačkou a šanci na vyrovnání zneškodnil. V 18. minutě se nám naskytla výhoda přesilové hry 5 na 3, ale po závaru a několika náznaků šancí přišel faul domácího hráče a z přesilovky nebylo nic. Nešťastná chvilka pro domácího brankáře a obranu přišla v 19. minutě, když při hře 4 na 4 na vyhozený kotouč ze třetiny nejrychleji dojel hostující Sedmík, jeho nahození si málem do branky srazil domácí hráč a poté dorážející Průšek již uklízel do poloprázdné branky. Hosté tak z minima vytěžili maximum a do druhé třetiny šli s dvoubrankovým náskokem.
Ve druhé třetině se obraz hry moc nezměnil, oba týmy předváděly rychlý a důrazný hokej který se přítomným divákům musel líbit. Naše akce však postrádaly přesnost ve finální přihrávce, nebo zasáhl brankář Beneš a k dorážkám přes bránící hráče jsme se nedostávali. V polovině utkání šli hosté do tříbrankového trháku, když po čistě vyhraném vhazování v útočné třetině střílel z kruhu přesně Kollman. Ve 37. minutě jsme se dočkali snížení, střelu Hednricha od červené čáry vyrazil Beneš, ke kotouči se nejrychleji dostal J. Drašnar, všiml si před brankou spoluhráče a zcela volný Dittrich před brankou nezaváhal. V závěru třetiny jsme měli další výhodu přesilovky a tu jsme si přenesli do třetího dějství.
Nabídnutou přesilovku v úvodu třetiny jsme nedokázali využít ke snížení, obětavost hostí a řada zablokovaných střel slavila úspěch. Poté byl trochu přísně vyloučen další domácí hráč a v okamžiku ukončené přesilovky se ke střele z mezikruží dostal střelec Pletka, jeho střela se otřela o tyčku domácí branky a skončila v síti bezmocného Lochmana. Ani za tohoto stavu jsme nesložili zbraně a pokoušeli se dostat zpět do zápasu. Při signalizované výhodě v 52. minutě zatáhl kotouč až za branku Bartoň a poté jeho nabídku před branku zužitkoval ke snížení J. Drašnar. V 54. minutě jsme hráli v oslabení, ale do rychlého výpadu a přečíslení se dostala dvojice domácích hráčů, Beneš vyrazil kotouč přímo v dojíždějícímu Wolfovi, ten ale z druhé vlny netrefil poloprázdnou klec. V 56. minutě jsme si po vyloučení hostujícího hráče vzali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Obětavost hostujících hráčů ale opět slavila úspěch, po zablokování několika střel a následném protiútoku zakončoval do prázdné branky Průšek.
Martin Klemenc, trenér mužstva:
Myslím si, že konečný výsledek je pro nás až moc krutý a dle mého názoru jsme viděli vyrovnané utkání. Rozhodující v zápase bylo využívání šancí a obětavost soupeře, který nám zablokoval spoustu střel. A jak se nám nedařilo v koncovce, tak se zvyšoval počet nepřesností v zakončení. Soupeř předvedl zkušený a soustředěný výkon a musíme mu pogratulovat k vítězství. Do poslední čtvrtiny soutěže vstoupíme hned ve středu zápasem s Opočnem a těšíme se opět na hlasité povzbuzení od našich fanoušků.