Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 3. 1. 2018 od 18:00
3:6

Statistiky zápasu

Vyloučení:11:5(navíc Barbora (NPA) 10 OT)
Střelba: 36:37
Přesilovky: 0:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

BK Nová Paka

Škop - Pour, Ersepka, Spal, Kulhánek, Pulec, Svoboda, Erban - Jindra, Kazda, Krsek, Jebavý, Kadeřábek, Hric, Barbora

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Seidl T., Kostka V., Souček D., Marša K., Dittrich M., Hendrich J., Hubáček J., Matouš M., Šeda V., Wolf J., Drašnar T., Klemenc D., Beránek M., Drašnar J., Vik J.

Vítězný vstup do nového roku na novopackém ledě

Do první vážnější akce zápasu se dostal ve 4. minutě J. Drašnar, když při přečíslení 2 na 1 zakončoval střelou z mezikruží, ale pouze zazvonila konstrukce domácí branky. V 7. minutě jsme šli do vedení po rychlém výpadu z vlastního pásma a opětovném přečíslení. Škop první střelu T. Drašnara ještě zachytil, ale na dorážku již neměl. V 8.minutě jsme měli první přesilovku utkání, ale bez úspěchu. Ve 14. minutě našel Kostka za záda obrany najetého Hubáčka a ten svůj výpad zakončil přesným bekhendovým pokusem pod horní tyčku. V závěru třetiny měl výhodu přesilové hry také domácí tým, ale moc nebezpečný nebyl. Bohužel po vhazování v útočné třetině jsme trestuhodně propadli a unikající Krsek byl faulován. Nařízené trestné střílení faulovaný hráč proměnil a snížil na 1:2.
V úvodu druhé třetiny jsme odskočili do tříbrankového náskoku. Nejdříve ve 22. minutě udělal z domácích obránců solné sloupy Šeda a zakončil pod betonem brankáře. Ve 24. minutě po vyhraném vhazování v útočné třetině napřáhl od modré Marša a jeho střelu tečoval před brankou Wolf a zvyšoval na 1:4. Ve 27. minutě postupovali Vik a Beránek sami na domácího brankáře, ale tentokrát zasáhla úspěšně jeho lapačka. Do poloviny utkání jsme stihli ještě jednou skórovat, vybojovaný kotouč za brankou a následné předložení zužitkoval pod horní tyčku Hubáček. Domácím nelze upřít snaha, ale v největší šanci ve 33. minutě při přesilovce trefil domácí hráč pouze horní tyčku Petrů branky.
Ve třetí třetině jsme jsme bohužel moc v plném počtu nehráli a umožnili tím soupeři dostat se zpět do zápasu. Zbytečná vyloučení za oplácení, kdy první zákroky nejsou trestány, ale tak to holt chodí a měli bychom se s tímto faktem popasovat lépe. Ve 48. minutě využil clonu před brankářem Pulec a snížil na 2:5. Následně jsme byli posláni do tří a tuto výhodu za pár vteřin využil k další korekci stavu Barbora, když si neatakován dojel do prostoru mezi kruhy a střelou mezi nohy překonal hostujícího brankáře. V 52. minutě se k dorážce na brankovišti dostal Wolf, ale místo branky byl poslán na trestnou lavici za sekání. Reakce domácích hráčů ale byla neskutečná, vrhli se jak smyslu zbavení na hostující hráče a výsledkem byla naše přesilovka 5 na 3. Tu jsme ale sehráli až moc profesorsky a na definitivní pojistku na tři body jsme museli počkat až do 57. minuty, kdy svůj rychlý výpad zakončil Vik. Další dvojnásobné vyloučení v samotném závěru již na výsledku nic nezměnilo a po závěrečném hvizdu jsme mohli spolu s přítomnými fanoušky oslavit zisk důležitých tří bodů.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Utkání ve kterém jsme byli stále ve vedení, ale v určitých fázích jsme si sami komplikovali život vlastními chybami. Místo toho, abychom odehráli klidnější utkání v závěrečné třetině, tak jsme po zbytečných vyloučeních dovolili soupeři dostat se na kontakt. Pro nás určitě důležité vítězství, nejen při pohledu na tabulku.