Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 3. 12. 2017 od 17:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:5:2
Střelba: 25:35
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Opočno

Bláha - Veselý, Jakl, Franc, Zajíček, Píč, Hejduk, Žid - Chmelík, Černík, Řehák, Slezák, Rail, Srpek, Škrabal, Vencl, Lukášek, Steklík

SK Třebechovice pod Orebem
Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Bezděk L., Lochman J., Šverák D., Drašnar T., Dittrich M., Šeda V., Wolf J., Matouš M., Klemenc D., Beránek M., Drašnar J., Vik J.

Perně vydolované body z opočenského ledu

Druhou polovinu soutěže jsme zahájili na ledě posledního celku tabulky, ale s očekáváním velkého boje. Do první brankové příležitosti se ve 4. minutě po vhazování v útočné třetině dostal Bezděk, ale jeho střela pouze orazítkovala horní tyčku domácí branky. Po dalším vhazování v útočné třetině ujel do brejku Slezák a svůj výpad zakončil mezi nohy Lochmana. Za 22 vteřin bylo vyrovnáno, po rychlém výpadu zakončoval střelou zpoza hráče Šeda a nachytal Bláhu v nedbalkách. Za necelou minuty už zase vedli domácí, po zachycení naší rozehrávky se z pravého kruhu pro vhazování trefil přesně do horního růžku Srpek. V 9. mimutě mohl srovnat Beránek, ale Bláha tentokrát Opočno podržel. Ve 12. minutě naší neuvěřitlnou hrubici před brankou domácí nepotrestali, ale stáli při nás všichni svatí. Nejdříve nás po střele do prázdné klece zachránila horní tyčka a po další střele se kotouč odrazil od levé tyčky.
Ve druhé třetině jsme otočili vývoj ve skóre. Ve 27. minutě se do samostatného úniku dostal Wolf a po naznačení zakončil svůj blafák mezi nohy Bláhy a srovnal na 2:2. Ve 29. minutě naše přečíslení 3 na 1 dokázal zlikvidovat Bláha, když pod betonem udržel kotouč po střele T. Drašnara. Ve 37. minutě jsme se dostali do vedení, když nabídku od modré využil Beránek, který před brankou tečoval přesně do horního růžku mimo dosah brankáře. Poté bylo několik hraničních zákroků domácích hráčů posouzeny jako dovolené, zatímco my jsme šli do oslabení. Tyto oslabení jsme ale zvládi bez úhony a do třetí třetiny šli s jednobrankovým vedením.
Ve třetí části jsme nejdříve přestáli zbytek oslabení a poté opět brankově udeřili. V 50. minutě na modré vypíchl kotouč Wolf a svůj výpad dokázal brankově zakončit. Domácí tým jsme poté do žádných větších šancí nepouštěli a naopak si sami ještě několik šancí vytvořili, ale bohužel bez úspěchu. V 52. minutě trefil po otočce Beránek tyč a v 54. Šeda svůj brejk zakončil pouze do Bláhy. V poslední minutě zápasu jsme nedostali kotouč ze třetiny a poté Rail z pravého kruhu snížil na 3:4. Při power-play domácích jsme těsně minuli opuštěnou branku a k dorážce se již nedostali, neboť domácí obránce skočil do branky a vyhodil ji. Odvahu uznat technickou branku pan rozhodčí nenašel.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Děkuji všem hráčům za druhou a třetí třetinu, kdy jsme utkání vybojovali a otočili výsledek po nepříliš dobrém výkonu v první části. I když jsme předpokládali, že se soupeř bude snažit vstoupit do utkaní aktivně a na začátku nás zatlačit, byly to naše vlastní chyby, díky kterým jsme dvakrát během úvodních minut dovolili jít domácím do vedení. To nás poznamenalo na zbytek úvodní třetiny. Do druhé třetiny jsme nastoupili s větším nasazením, zodpovědností a s odhodláním zápas otočit. Lépe jsme plnili obranné úkoly, měli jsme častěji kotouč na vlastních hokejkách, byli lepším týmem a postupně jsme si vytvářeli větší počet šancí. V poslední části se obraz hry nezměnil, dále jsme soupeře přehrávali a navýšili vedení o dvě branky. Hru jsme kontrolovali, ale v závěru nás jedna nepozornost stála snížení na rozdíl pouze jedné branky. Naštěstí už soupeři zbylo na vyrovnání málo času. Poděkování také patří fanouškům, kteří nás hlasitě po celou dobu povzbuzovali.