Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 29. 11. 2017 od 18:30
6:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:1
Střelba: 40:28
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jičín

Pivrnec - Buchar, Žalud, Mikolášek, Štěpán, Brzák, Houser - Nový, Němec, Pletka, Průšek, Žďárský, Vajsejtl, Kollman, Sedmík, Borovec

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Drašnar T., Matouš M., Kudr J., Beránek M., Dittrich M., Šeda V., Šverák D., Drašnar J., Vik J.

Oslabená sestava bojovala ze všech sil, ale na body nedosáhla

Do utkání na ledě vedoucího týmu jsme vstoupili pouze ve 13-ti hráčích a s respektem. Z úvodního očekávaného tlaku domácích jsme neinkasovali, ale 2x nám musela pomoci konstrukce branky. V naší první vážnější šanci v 8. minutě nedokázal Šeda domácího brankáře překonat. Ve 16. minutě jsme přestáli bez úhony první přesilovku domácích, ale v té další již domácí otevřeli skóre utkání. Průšek využil nešťastnou srážku obránců na modré a bekhendový blafák zakončil pod horní tyčku Petrů branky. Vzápětí měli domácí druhou výhodu při našem vyloučení, svírali nás takřka celé dvě minuty, ale Petrů odolal. V závěru třetiny jsme měli i my výhodu přesilovky, ale v největší šanci nahození od modré a teč těsně před Pivrncem skončilo těsně mimo tři tyče.
Ve druhé třetině jsme domácího brankáře zaměstnávali o něco více, než v první periodě. Nejdříve se ale domácí dostali do dvoubrankového vedení, když po chybě při rozehrávce na modré zůstali před brankářem osamoceni dva domácí útočníci a Žďárský doklepával do prázdné. Ve 27. minutě Šeda obkroužil útočnou třetinu až se dostal do zakončení, jeho střela propadla Pivrncovi za záda, ale kotouč se zastavil na brankové čáře a k dorážce jsme se již neprotlačili. V polovině utkání vypadala nadějně akce Matouše, kdy se dostal ke dvěma dorážkám na brankovišti, ale Pivrnec udržel beton ve správné poloze. Ve 39. minutě nás opět zachránila tyčka po rychlé akci domácího útočníka.
Do třetí části bohužel již nemohl zasáhnout Marša. Navíc hned po 22 vteřinách hry potřetí inkasovali, za brankou získal kotouč Kollman a poté Nový střelou z první trefil přesně. Ve 48. minutě zachytil rozehrávku domácího týmu na útočné modré Kudr, najel si do střelecké pozice mezi kruhy, trefil se přesně do horního růžku a snížil na 3:1. Ve 49. minutě dostal mezi kruhy nabito Pletka a střelou z první se nezmýlil. V 52. minutě se do úniku dostal Kudr, ale více sil měl domácí obránce a stihl ho dobruslit a znemožil mu zakončení. V 58. minutě jsme přestáli i třetí oslabení v zápase a navíc v okamžiku kdy šel potrestaný hráč na led, tak dostal nahrávku z pásma a výpad tří na jednoho obránce zužitkoval střílející Šeda ke snížení na 4:2. Po oddechovém času jsme se pokusili o další zdramatizování, ale byli to domácí kteří využili úbytku našich sil a v poslední minutě 2x skórovali. Nejdříve se rychlostně prosadil Průšek a za 10 vteřin doklepával do prázdné Brzák. Tímto utkáním jsme zakončili první polovinu soutěže, do druhé startujeme v neděli v Opočně a i tam se těšíme na hlasitou podporu fanoušků, kterým tímto děkujeme za dnešní výkon, kdy nás celý zápas povzbuzovali.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Hráči kteří nastoupili do tohoto utkání sice bojovali a nechali na ledě všechny své síly, ale bohužel ve 13-ti hráčích, kdy se nám ještě jeden v průběhu utkání zraní, se hokej na této úrovni hrát již nedá. Dvě třetiny jsme dokázali hrát s domácími vcelku vyrovnanou partii, ve druhé desetiminutovce druhé třetiny byli i možná lepším týmem, ale pak nám došli síly a Jičín zaslouženě dotáhl utkání do vítězného konce.