Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 22. 11. 2017 od 18:00
5:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:5(navíc Kouba, Havrda (oba NAC) 10 OT)
Střelba: 37:37
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Šverák D., Matouš M., Dittrich M., Šeda V., Pelcl K., Drašnar J., Kudr J., Beránek M., Bartoň M., Vik J., Bezděk L.

HC Náchod
Kouba - Hrach, Chaloupka, Plíhal, Srba, Pánek, Komárek - Havrda, Kodym, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Hlavatý, Tatar, Ježek

Drama v dohrávce rozhodly až samostatné nájezdy

V úvodní třetině se hrál poměrně rychlý hokej s řadou šancí na obou stranách. Do vedení jsme se dostali již ve 2. minutě po akci Bartoně, kdy zatáhl kotouč do třetiny a nad rameno brankáře Kouby zavěsil. Pak na chvilku převzal taktovku tým hostí, ale tři po sobě jdoucí přesilovky převážily herní a střeleckou převahu na domácí stranu. Bohužel jsme vedení zvýraznit nedokázali, jelikož jsme v řadě střeleckých příležitostí netrefili mezi tři tyče, nebo zasáhl hostující brankář.
Do druhé třetiny šli hosté v početní převaze, kterou sice neproměnili, ale krátce po návratu domácího hráče hosté vyrovnali na 1:1. Nikým neatakován prošel Havrda do útočné třetiny a poté mezi kruhy úplně volný Macháň překonal Lochmana v domácí brance. Ve 29. minutě šli hosté do vedení, kdy Vondřejc střelou od levého mantinelu trefil místečko v postoji brankáře. Náchod byl v té chvíli na koni a zcela opanoval dění na ledě. Navíc se ve 35. minutě tečí Pánkovy střely prosadil zkušený Kodym a za dvě minuty následně využil opět Kodym souhru s Pánkem a rázem byl stav 1:4. Naději na zvrat v zápase přinesla 38. minuta, kdy novic v domácím dresu Bezděk našel ve středním pásmu rozjetého Šveráka a ten poté střelou zpoza obránce z levého kruhu nachytal Koubu mezi nohy. David si tak připsal premiérovou branku v třebechovickém dresu a hlavně dal naději do závěrečné třetiny.
Do třetí části jsme překopali sestavu a hlavně zvýšili obrátky a začali opět Náchod přehrávat. Zasloužené snížení na 3:4 přinesla akce ve 49. minutě, kdy v okamžiku ukončené přesilovky dostal Bartoň zpětnou nahrávku na pravý kruh pro vhazování a povedenou ranou trefil volné místo branky. V 52. minutě jsme se již takřka radovali z vyrovnávací branky, když po nahrávce zpoza branky střílel Drašnar, ale Kouba se štěstím vytěsnil kotouč nad branku. Dvě minuty před koncem jsme odvolali brankáře a v power-play vytvořili obrovský závar až se kotouč dostal na pravý kruh kde byl volný Bartoň a ten střelou do horního růžku završit svůj hattrick a srovnal na 4:4.
Atraktivní prodloužení 3 na 3 přineslo dramatické okamžiky na obou stranách. Nejdříve našel Bezděk před brankou úplně volného Hornyše, ale bohužel netrefil napůl odkrytou branku. V další akci se Beránek řítil sám na Koubu, ten si ale místečko mezi nohy pohlídal. V 64. minutě se dral do zakončení Šeda, faul na něj se nepískl, ale poté jsme hráli s více hráči v poli a čelili přesilovce soupeře. Lochman všechny pokusy hostí zlikvidoval a tak o druhém bodu rozhodovala loterie v samostatných nájezdech. Nově od této sezóny se jezdí pětice nájezdů a ze všech deseti pokusů uspěl pouze v páté sérii Dittrich, kdy ruským blafákem překonal hostujícího brankáře.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Ǔvodní třetinu jsme odehráli vcelku s přehledem a i zaslouženě vedli, bohužel pouze nejtěsnějším rozdílem. Opět nám ale zcela vypadla druhá třetina utkání, kdy jsme nedokázali udržet kotouč na svých hokejkách a tím jsme se dostávali pod tlak hostujícího týmu. V této fázi utkání jsme byli horším týmem a do závěrečné třetiny vstupovali s dvoubrankovým mankem. Zde musím naopak hráče pochválit, jelikož do závěrečné třetiny dali vše a konečně na nich byla vidět chuť zápas otočit. Změny v sestavě hráče zdravě nabudily a za obrovskou snahu byli hráči odměněni vyrovnáním v poslední minutě třetí třetiny. V prodloužení jsme nejdříve přestáli přesilovku hostí a v nájezdech měli toho jediného úspěšného střelce.