Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 19. 11. 2017 od 17:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:4:6
Střelba: 45:33
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jaroměř

Navrátil - Merkl, Kotrč, Bujňák, Ježík, Růta, Souček, Koblížek, Mišinec - Hamáček, Kačerovský, Hlavnička, Veselý, Čapek, Vejman, Čtvrtečka, Háze, Mertlík, Všetečka, Pekárek

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Seidl T., Šverák D., Šeda V., Drašnar J., Kudr J., Beránek M., Bartoň M., Klemenc D., Bohdanecký J., Dittrich M., Vik J., Pelcl K.

Zlepšený výkon ve třetí třetině na zisk bodů nestačil

V úvodu utkání jsme viděli vcelku opatrný hokej a nic na tom nezměnily ani úvodní přesilové hry v podání obou týmů. Do první vážnější šance jsme se dostali v 7. minutě, kdy jsme domácí tým na dlouhou dobu zamkli v obranné třetině, ale dostat kotouč za Navrátila se nepovedlo. Ve 13. minutě jsme několikrát nedokázali dostat kotouč ze třetiny a tentokrát domácí nápor odvrátil Petrů. V 15. minutě zneškodnil Petrů i výpad dvojice domácích hráčů při vlastním oslabení. A když už byli domácí v plném počtu, tak využili situace, že jsme nestihli dostřídat a po závaru se z levého kruhu pro vhazování trefil přesně k protilehlé tyčce Hamáček.
Ve druhé třetině existovalo na ledě pouze jedno mužstvo, to domácí. Aktivní hrou při napadání získávali snadno kotouče již v útočném, nebo středním pásmu a častou střelbou zaměstnávali brankáře Petrů. Ten odolával až do 37. minuty, kdy po dalším zachycení rozehrávky na útočné modré střelu Ježíka tečoval mimo jeho dosah Veselý. Ve 40. minutě se v přesilovce dostal k zakončení Hamáček, ale jeho střela se pouze otřela o horní tyčku hostující branky.
V úvodu třetího dějství jsme přestáli bez úhony zbytek přesilovky a poté konečně začali také hrát v útočné třetině s pukem na holi. Ve 46. minutě jsme se dostali do zápasu taky brankově. Marša od modré po náznaku střely našel mezi kruhy volného Bartoně, který poté rozvlnil síťku za Navrátilem. Naši aktivitu na chvilku zastavil v 52. minutě Pekárek, když prošel přes kompletní obranu až do zakončení ve kterém se bekdendem trefil přesně do horního růžku. V 54. minutě jsme využili přesilovou hru a opět zdramatizovali utkání. Střela Hornyše propadla Navrátilovi skrze výstroj a dorážející J. Drašnar již neměl problém doklepnout za brankovou čáru. Klid domácím do závěru utkání přinesla akce v 59. minutě, Hamáček našel křížnou nahrávkou přes útočné pásmo volného Čtvtečku na levém kruhu a ten zakončil přesně pod horní tyčku Petrů branky. V samotném závěru jsme se pokusili o power-play, navíc po dalším faulu domácího hráče v poli o dva hráče více, ale již bez střeleckého úspěchu. Ve středu nás čeká další těžký zápas, v dohrávce přivítáme zlepšující se Náchod.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Bohužel na jednu povedenou třetinu se nevyhrává. Pouze v poslední části hry jsme soupeře přehrávali a vytvářeli si tlak a šance. V prvních dvou třetinách jsme byli pomalejší a méně agresivnější. Přetahovali jsme střídání a z toho se dostávali pod tlak, z kterého dal domácí tým v každé třetině po jedné brance. My bohužel moc branek nedáváme a tak se nám za tohoto stavu zápasy složitě otáčí.